Labdarúgás

2024.03.16. 20:45

A Fehérvár elvitte a pontokat Kecskemétről – galériával

Az OTP Bank liga 25. fordulójában a Kecskemét a Fehérvárt fogadta a Széktói Stadionban. A találkozón egy gól született, azt a vendégek szerezték.

Nyitray András

A mérkőzés legelején szabadrúgáshoz jutottak a fehérváriak, Sigér lőhetett a beadás után, de a blokkról kivágódott a labda, majd az ellentámadásból a KTE is eljutott egy szabadrúgásig, amely során Horváth elesett, de ez nem ért tizenegyest. A 17. percben Zsótér majdnem meglepte pontrúgásból Tóthot, de a kapus résen volt. Három perccel később Horváth beívelése után Belényesi fejelhetett, Tóth itt is jól figyelt. Túl a félidő felén Zsótér veszélyeztetett szabadrúgásból, ezt a hálóőr ki tudta ütni, majd a következő támadásnál Szűcs bepasszát Vágó nem állítgatta, de jó pozícióból fölé tüzelt. Félóra elteltével Horváth jó harmincről eresztett meg egy sistergős lövést rögzített helyzetből, és nem tévedett sokat. Ám amíg a helyzetek a hazai oldalon kimaradtak, addig a fehérváriak első komoly lehetőségéből gól született, Christensen kapott jó labdát a tizenhatoson belül, s lövése éles szögből, a védők lábai között és Varga kezei alatt túljutott a gólvonalon, 0–1. Az utolsó percekben a Fehérvár gólszerzője, valamint a hazaiaknál Horváth is próbálkozott, de több találat a szünetig nem esett.

labdarúgás, mérkőzés, kecskeméti te
Kecskeméti TE – Fehérvár FC 0–1 (0–1)
Fotó: Bús Csaba

A fordulást követően a Kecskemét nagy erőket mozgósított az egyenlítés érdekében. Rögtön a kezdés után Szűcs a második hullámban érkezve egy igazítás után lőtt, de belevetődtek a vendég védők. A következő akciónál a szünetben csereként beálló Lukács érkezett Szűcs nagy bedobására, de ez is levágódott a blokkról. A fehérvári kapu előtt kialakult támadássorozat során Vágó is próbálkozhatott, egy szöglet után kísérletezett fejjel, de Tóth óriásit védett. Az 54. percben Helmich előtt nyílt meg a folyosó, a középpályás a lövést választotta és megint Tóth mutatott be bravúrt. Belépve a meccs utolsó negyedébe, maradt támadásban a KTE, egy újabb szöglet után Horváth lövése ment el veszélyesen a kapu előtt. A 83. percben Belényesi fejese maradt ki, majd már a hosszabbítás perceiben megint az előre húzódó középhátvéd egyenlíthetett volna, azonban kapáslövését Tóth nagyot nyújtózva fölé tornászta.

A KTE legközelebb március 30-án az MTK otthonában lép pályára 17 órás kezdéssel.

Szabó István, a Kecskemét vezetőedzője: – Szinte az egész mérkőzésen a mi akaratunk érvényesült. Jó tempóban, nagy akarással játszottunk. Sajnos a gólnál hibáztunk. Egy előnyben lévő, mélyen védekező csapatot nehéz feltörni. Bíztattam a játékosaimat, hogy a széleken próbálkozzanak megbontani a védelmet, ez nem mindig sikerült. A vereség ellenére nem tudom elmarasztalni a srácokat, ugyanis végig fölényben voltunk egy nagyon komoly játékerőt képviselő csapat ellen. Érzésem szerint legalább a döntetlenre rászolgáltunk volna, de gratulálok a Fehérvárnak, hogy elvitte a pontokat Kecskemétről, hiszen ez nem könnyű dolog.

Bartosz Grzelak, a Fehérvár vezetőedzője: – Nagyon fontos három pontot szereztünk. Három vereség és 0–8-as gólkülönbséggel érkeztünk erre a találkozóra. Véleményem szerint, ha erős egy csapat, egy ilyen gödörből ki tud lábalni, ha gyenge, akkor ez megtöri. Ma megmutattuk, hogy erős csapatunk van. Sokszor elmondtam már, hogy nagyon jó a csapategység az öltözőn belül. Tudtuk, hogy Kecskeméten nehéz meccs vár ránk, kemény összecsapásokra és sok hosszú, illetve lecsorgó labdára kellett számítanunk. Ez be is következett. A mérkőzés előtt elmondtam a játékosaimnak, mindegy, hogy hogy néz ki a játékunk, a legfontosabb a győzelem. Mindent megtettünk egymásért és sikerült nyerni!

Kecskeméti TE – Fehérvár FC 0–1 (0–1)

Kecskemét, 2548 néző, Vezette: Vad II. István (Berényi Ákos, Szécsényi István)

KTE: Varga – Szűcs, Szabó (Pálinkás 70.), Belényesi, Katona (Májer 91.), Zeke – Vágó, Zsótér (Helmich 46.), Banó-Szabó – Horváth, Szendrei (Lukács 46.). Vezetőedző: Szabó István

Fehérvár: Tóth B. – Bese, Serafimov, Spandler (Fiola 55.), Gergényi, Schön – Csongvai, Sigér, Christensen (Mario 94.) – Katona, Gradisar (Tóth T. 71.). Vezetőedző: Bartosz Grzelak

Gólszerző: Christensen (33.)

Sárga lap: Katona (18.), Lukács (79.), Banó-Szabó (82.), Szűcs (94.), ill. Csongvai (4.), Schön (44.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában