Kosárlabda

2024.03.01. 07:00

Ivkovic Stojan az összefogás erejében bízik

Két héttel ezelőtt játszotta legutóbbi mérkőzését a jelenlegi bajnokságban a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét. Fontos időszak volt ez, hiszen a válogatott szünet alkalmat adott több, eddig nem éppen jól működő taktikai és szerkezeti elem javítására.

Nyitray András

A Kecskemét továbbra sincs könnyű helyzetben a tabellára tekintve, ám ennél sokkal nagyobb problémát jelentenek a folyamatos hiányzások. A csapatot vírusos betegség mellett sérülések is hátráltatják. 

Ivkovic Stojan (balra) továbbra is higgadtan tekint előre
Fotó: Bús Csaba / archív-felvétel

– Kucsera Dániel bokája Szombathelyen sérült meg, Ivkovic Milán pedig szombat óta nem edz a csapattal. Ennek ellenére mondhatom, hogy a bajnoki szünetet megpróbáltuk a legjobban kihasználni, rengeteg edzésünk volt, az erőnléti munka mellett a csapatvédekezésen és a támadási taktikán is sokat dolgoztunk. Két meccset játszottunk két B-csoportos csapat ellen, próbálgattuk meccsszituációban az edzéseken gyakoroltakat. Voltak olyan periódusaink, mintha egyáltalán nem edzettünk volna, aztán jött olyan, amikor minden rendben ment. De a játékosok hozzáállására, igyekezetére nem lehet panaszom – mondta Ivkovic Stojan, a Kecskemét szakmai igazgatója, aki azt is hozzátette, nem fog már változni a keretük a hajrára. 

– Természetesen ennek az esélye nálunk is felvetődött, a tulajdonosok, a klub megadta nekem erre a lehetőséget, de eldöntöttem, hogy nem cserélünk. 

A felelősség az enyém, így van ez már a klub alapítása óta, és én továbbra is azt tartom: rossz játékos nincs, csak rossz edző. Abban viszont az utolsó pillanatig érdekeltek voltunk, hogy hatodik külföldit szerződtessünk a sérülések miatt, de egyszerűen a piac nem tette lehetővé, hogy megfelelő szintű játékost hozzunk a nekünk fontos posztra.

A Kecskemétre nagyon nehéz feladat vár, hiszen szombaton 18 órás kezdéssel Szolnokon kell bizonyítania a játékosoknak. A papírforma nem a vendégek mellett szól. 

– Sokszor mondtam már, hogy sok egyforma képességű csapat harcol a bajnokságban, a Falco kivételével mindenkinek minden meccs nehéz, így vagyunk ezzel mi is. Szolnokon új edző van, ami új impulzust jelent, tudjuk, hogy edzőmeccsen nagy különbséggel nyert az Olaj a DEAC ellen. Szerdától már a szombati meccsre készülünk. Valóban nehéz helyzetben vagyunk, de az elmúlt több mint egy évtizedben többször voltunk nehéz helyzetben, amikor a klub az NB I B-ben indult a működése elején, akkor is nagyon gyorsan léptünk fentebb és tettük boldoggá a kosárlabdát szerető kecskeméti szurkolókat. Tudjuk, hogy most összefogásra van szükség és minden tudásunkra, erőnkre, kitartásunkra. Én bízom ebben és bízom magunkban. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában