Labdarúgás

2024.02.11. 17:16

Újra az Újpest U19-cel meccselt a Kecskeméti LC

Gőzerővel folyik a bajnoki rajtra való felkészülés a vármegyei első osztályban szereplő Kecskeméti LC csapatánál. Márton Pál gárdája – némi műsorváltozást követően – ezen a hétvégén újra az Újpest U19-es csapatával meccselt. A hírös városiak ezúttal már nem csak kapufákat lőttek, ahogy a két csapat január végi összecsapásán, hanem gólokat is.

Vincze Miklós

Gólöröm Kecskeméti LC-módra

Fotó: Bús Csaba / archív

Váratlan változás történt a Kecskemét LC felkészülési mérkőzéseinek a programjában, ezen a hétvégén ugyanis Márton Pál fiai a Monorral játszottak volna, az ellenfél azonban jelezte, hogy nem tudja vállalni a mérkőzést. Az élet úgy hozta, hogy a kecskemétiek idei első edzőpartnere, az Újpest U19 is ellenfél nélkül maradt erre a hétvégére, így a lila-fehérek meghívására szombaton a fővárosban lépett pályára a hírös városi KLC.

A két gárda január utolsó napján Kecskeméten összecsapott már, akkor a remek első félórás teljesítményüket megkoronázva a fővárosi lila-fehérek 4–0-ra nyertek. Azon a találkozón az eredménnyel nem lehettek elégedettek a hírös városiak, a mutatott játékkal viszont igen, a szerencsére viszont bőven panaszkodhattak volna, hiszen négy kapufát is lőttek. Ezúttal azonban kárpótolta magát a Márton-mancsaft. Ezúttal a KLC kezdte úgy a meccset, ahogy a januárit az Újpest U19. Gyors gólokkal nyitottak a vendégek, harminc perc után már 3–0-ra vezettek. Végül 5–2 arányban sikerült legyőzniük Véber György tanítványait annak ellenére, hogy váratlan megbetegedések miatt csak tizenhárom játékos állt a szakmai stáb rendelkezésére.

– Ennek a meccsnek furcsa körülmények között vágtunk neki – tekintett vissza Márton Pál, a Kecskeméti LC vezetőedzője. 

– Egyrészt előzetesen nem számíthattunk arra, hogy ismét az Újpest U19 ellen játszhatunk, mert ez nem egy előre lekötött találkozó volt. 

Miután mindkét együttes ellenfél nélkül maradt, a szerencsés egybeesést kihasználva jöhetett az első edzőmérkőzésünk visszavágója. Az utazás nem indult jól, reggelre több emberünk is kidőlt a sorból betegség miatt, így csak tizenhárom játékossal érkeztünk meg a fővárosba. Ez felborította az előzetes céljainkat, új tervet kellett kidolgoznunk. Ennek szellemében léptünk pályára, és nem mellesleg nagy bizonyítási vággyal. Ezúttal mi kezdtük el úgy a mérkőzést, mint a kecskeméti találkozót az Újpest U19. Jó ritmusban, lendületesen futballoztunk és már harminc perc után hárommal vezettünk. Habár ellenfelünket három, négy, az NB III.-ból visszajátsszó játékos is segítette, mi mégis végig nyugodtan, fiatalságunk ellenére felnőttesen kezeltük az összecsapást. Egyre nagyobb rutinnal játszunk, jó úton haladunk. Elégedett vagyok a látottakkal, a játékosaim hozzáállásával és teljesítményével.

Jó hír ez a KLC szurkolóinak, hiszen a csapat február 24-én már bajnokit játszik, hazai pályán, a tabellán a 2. helyen álló Soltvadkertet fogadják. Előtte pedig sor kerül a bajnoki főpróbára: szerdán a Kiskunfélegyházával találkozik a csapat.

Újpest U19–Kecskeméti LC 2–5

A Kecskemét LC összeállítása: Halasi – Schneider, Márki, Katona, Kele, Pintyi, Fleig, Ludvigh, Selmeci, Bessenyei, Szabó Sz. Csere: Ónodi, Domokos.

Gólszerzők: Szabó Szabolcs, Bessenyei Rajmond, Fleig Áron, Pintyi Roland (2).



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában