Jégkorong

2024.02.18. 13:11

Naphosszat terelgették a pakkot Baján – galériával

Baján szombaton megrendezték az 1. Fondü Menü jótékonysági jégkorong kupát. Az amatőr csapatok számára meghirdetett tornát a hazai gárda, a Bajai Harcsák nyerte.

Vincze Miklós

A Bajai Harcsák gólöröme a szabadkai Spartak elleni döntőben.

Fotó: Pulai Zsóka

Szombat volt az a nap, amikor négy csapat részvételével első alkalommal megrendezték Baján, a Petőfi szigeti Jég- és Szabadidőcsarnokban az 1. Fondü Menü kupát. A tornára négy csapat nevezett, a hazai Bajai Harcsák, a Szekszárdi Jégmadarak, a HC Kalocsa, és volt egy délvidéki társaság is, a szabadkai HK Spartak.

Sajátos, formabontó tornához sajátos szabályzat dukál. A torna első fázisa a körmérkőzéses fázis volt. Minden mérkőzéskét félidőből állt, viszont minden félidő egy-egy külön mérkőzésnek számított az eredményt, és az abból következően adandó pontok számának a tekintetében. A győzelem két pontot ért, a döntetlen egyet, a vereségért pedig természetesen nem járt pont. A körmérkőzés lezárulta után a csoportmeccsek után a 3. és a 4. helyen végző csapat meccselt egymással a bronzéremért, az 1. és a 2. helyen végzett csapat pedig az aranyéremért.

A csoportkör eredményei:

Első kör: Szekszárd–Baja, 0–2, Szekszárd–Baja 1–0, Kalocsa–HK Spartak 1–3, Kalocsa–HK Spartak 0–4.

Második kör: Bajai Harcsák–HC Kalocsa 5–0, Baja–Kalocsa 2–1, HK Spartak–Szekszárd 7–0, HK Spartak–Szekszárd 4–1.

Harmadik kör: Szekszárd–Kalocsa 3–1, Szekszárd–Kalocsa 1–0, Baja–HK Spartak 2–2, Baja–HK Spartak 0–1.

A csoportban tehát a HK Spartak végzett az élen, második lett a Bajai Harcsák, harmadik a Szekszárdi Jégmadarak, a negyedik a HC Kalocsa. A bronzmeccset 2–0 arányban az alapszakasz eredményei alapján esélyesebbnek tűnő Szekszárd nyerte, és bár a döntőben a papírforma inkább szabadkai győzelmet ígért, a Sugó-partiak megemberelték magukat, és 5–0 arányban nyerték meg a döntőt, egyúttal a tornát.

 



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában