Labdarúgás

2023.12.02. 15:02

Elvitte a pontokat az MTK Kecskemétről – frissítve, galériával

Az OTP Bank Liga 15. fordulójának nyitómérkőzésén a Kecskemét az MTK-t fogadta a Széktói Stadionban. A szoros találkozón az MTK szerezte meg a pontokat.

Nyitray András

Nem tudott a KTE az MTK-nak visszavágni

Fotó: Bús Csaba

A meccs 5. percében veszélyeztetett először a KTE, Szabó kiváló indításával Zeke léphetett be a tizenhatoson belülre, de az utolsó pillanatban menteni tudtak előle a vendégek, majd ezután Pálinkás találta el messziről a kaput, de kísérletét könnyen fogta Demjén. A 13. percben azonban az MTK megszerezte a vezetést, Bognár szép cselekkel tört előre, Szabó későn érkezett, elkaszálta, és a tizenegyest Antonov értékesítette, 0-1. A bekapott gól után rögtön újra támadásba lendült a Kecskemét, egy szöglet után Pálinkás fejese centikkel ment mellé. A félidő felénél Horváth mutatott be remek cseleket az alapvonalnál, bepasszolt labdáját azonban épphogy ki tudták rúgni Pálinkás elől. A 34. percben már eljutott Pálinkásig a labda, Zsótér belöbbölt passzába bele tudott érni, de ez gólt nem eredményezett. Egy minutummal később a kék-fehérek centere, Ennin léphetett ki ziccerben, azonban Szűcs labda nélkül sokkal gyorsabb volt nála és tisztázott. A játékrész legvégén összejött az egalizálás a hazaiaknak, egy szép akció során a két válogatott, Szuhodovszki és Horváth játszott össze, előbbi lefejelt labdáját utóbbi lőtte rá kapásból, a kísérlet Kocsis kezében akadt el, és a büntetőt Horváth magabiztosan belőtte, 1-1.

MTK-támadással indult a második félidő, több játékosuk előtt is ott volt a lövőhelyzet, végül a kavarodásnál Belényesi mentett nagyot. 

Az 59. percben Szűcs indult meg a jobbszélen, kiosztott egy kötényt, majd Tóthot játszotta meg középen, de nem tudott lőni. Az ellentámadásból viszont megint tizenegyest harcolt ki az MTK, Zeke buktatta Varjut, Antonov pedig belőtte a büntetőt, 1-2. Hátrányban mindent megtett az egyenlítésért a Kecskemét, folyamatosan támadott, de a helyzetek rendre kimaradtak. Iyinbor és Belényesi fejesét Demjén fogta, míg Horváth szabadrúgása fölé szállt. A végjátékban a legnagyobb helyzet a 88. percben volt, amikor Tóth csapott le egy szabad labdára, rávezette a kapusra, de éles szögből és a védő szorítása mellett csak az oldalhálót találta el. A találkozót így az MTK nyerte.

A KTE legközelebb december 8-án, pénteken este Felcsúton, a Puskás Akadémia ellen lép pályára.

Kecskeméti TE – MTK Budapest 1–2 (1–1)

Kecskemét, 1824 néző, Vezette: Rúsz Márton (Márkus Tamás, Belicza Bence Péter)

KTE: Varga B. – Májer (Tóth 46.), Szűcs, Belényesi, Szabó A., Zeke (Leoni 63.) – Szuhodovszki (Iyinbor 46.), Vágó, Zsótér (Kiss 68.) – Horváth, Pálinkás (Szendrei 78.). Vezetőedző: Szabó István

MTK: Demjén – Varju, Hej, Kádár, Kocsis, Antonov – Spalek (Németh 62.), Végh, Thiam – Bognár (Kosznovszky 88.), Ennin (Kovács M. 74.). Vezetőedző: Horváth Dávid

Gólszerző: Horváth (45. – büntetőből), ill. Antonov (13., 60. – mindkettő büntetőből)

Sárga lapok: Zeke (17.), Horváth (32.) ill. Thiam (22.), Végh (29.), Bognár (32.), Varju (64.), Hej (79.)

Szabó István, a Kecskemét vezetőedzője: – A pálya talaja mély volt, ennek megfelelően alakítottuk ki a taktikánkat. Az első félidőben hamar hátrányba kerültünk, emiatt többet kellett kockáztatnunk. Gyűrte egymást a két csapat, talán nekünk volt több helyzetünk és a szünet előtt megérdemelten egyenlítettünk. A félidőben sajnos Szuhodovszki Somát le kellett cserélnünk sérülés miatt, ennek okáról hétfőn fogunk majd többet megtudni. A második játékrészre két támadóval jöttünk ki, arra számítottunk, hogy velük és a szélről érkező labdákkal lehet keresnivalónk az MTK kapuja előtt. Sajnos a vendégek jól használták ki az egyetlen lehetőségüket a második félidőben. 

Minden büntető jogos volt, de úgy érzem, feleslegesen csúsztunk oda minkét alkalommal, nem éreztem ezeket akkora ziccereknek. 

Hiába voltunk fölényben, sok hibával játszottunk, amikor lőni kellett volna, nem lőttünk, amikor viszont lőttünk, talán kapkodva tettük. Az MTK ügyesen használta ki lehetőségeit, így gratulálnunk kell.

Horváth Dávid, az MTK vezetőedzője: – Fókusztáltan készültünk erre a mérkőzésre. Az időjárást is figyeltük, tudtuk, hogy hideg lesz és a pálya talaja mély lesz. Arra összpontosítottunk, hogy a második labdákat megszerezzük, agresszív legyen a visszatámadásunk és fizikális szempontból felvegyük a harcot a Kecskeméttel. Ez nem feltétlen a mi játékunk, de alkalmazkodnunk kellett. Két csatárral játszottunk, ez is egy reakció volt erre a találkozóra, jól megoldották a feladatukat. Korán megszereztük a vezetést, ezután viszont a hazaiak támadtak többet, sokszor bejuttatták a labdát a tizenhatoson belülre. A második félidőben ezt kissé vissza tudtuk fogni. Jó küzdőszellemben végeztük el a munkát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában