Kosárlabda

2023.12.02. 07:00

Körmendre is a győzelem reményében utazik Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét

Nehéz mérkőzés vár az NB I. alapszakaszában a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemétre, a csapat szombaton 18 órakor a Körmend vendége lesz. 

Nyitray András

Fotó: Bús Csaba

– A Körmend ebben a szezonban is az élcsapatok közé tartozik. Különösen veszélyesek hazai pályán. Atletikus gárda, sokat futnak, jól játsszák a pick and rollt, és erősségük a támadó lepattanók megszerzése is. Morgan és Cook a vasiak mozgatórugói, különösen az utóbbi. Komoly tűzerejük van, jól dobnak távolról, és a védelmet kiválóan bontják. Dogo mellettük szintén atletikus dobójátékos. Nem kell bemutatni Ferencz Csabát, aki ikonja a körmendi klubnak. Szélesen tudnak így támadni, a lepattanókért pedig Tolbert és Durázi szokott menni. A kulcskérdés az lesz, hogyan tudjuk limitálni ezeket a gyors játékosaikat. Az utóbbi mérkőzéseken rendre partiban voltunk a nálunk előrébb rangsorolt ellenfelekkel szemben, ám a végén kiénekelték a sajtot a szánkból. Elsősorban magunkat kell legyőznünk, és ha ez sikerül, akkor a győzelem sem marad el. Keményen, profin dolgozott mindenki a héten, előbb-utóbb ennek a munkának meg lesz a gyümölcse. Nincsen előre lefutott mérkőzés, szeretnénk bravúrgyőzelemmel hazatérni – mondta Forray Gábor, a KTE vezetőedzője a mérkőzés kapcsán. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában