Labdarúgás

2023.12.02. 18:00

Egy gól elég volt a Tiszakécskének a KLC elleni győzelemhez – galériával

Bár a vármegyei első osztályú labdarúgó bajnokság őszi fordulójának már vége van, de akadnak még csapatok, akiknek elmaradtak mérkőzéseik. Egy ilyen találkozót, a Tiszakécske II–Kecskeméti LC-t most pótoltak.

Szentirmay Tamás

A Tiszakécskei LC II a Kecskeméti LC ellen lépett pályára

Fotó: Szentirmay Tamás

A találkozó előtt a vendégek tizennyolc pontot gyűjtve a kilencedik helyen álltak a tabellán. Közvetlen mögöttük állt a Tiszakécske II, akik ezen a mérkőzésen kívül még adósak egy találkozóval, amit december 9-én játszanak a Baja otthonában. A Tiszakécske győzelme esetén megelőzte volna a KLC-t, míg vendég győzelem esetén a hírös városiak nagyot ugrottak volna előre. Az is érdekesnek számított, hogy a Kecskemét kapuját az a Halasi Péter védte, aki nem olyan régen még a Tiszakécske NB. II-es csapatának volt a hálóőre. A hazai csapatból több játékossal is együtt játszott annak idején, többek között Baráth Bencével is, aki a tiszakécskei kapuban állt. Ilyen előjelekkel kezdődött a találkozó, ami nagyon ígéretesnek tűnt.

A sok eső miatt nem élő, hanem műfüvön rendezték meg a találkozót. Ez egyik csapat számára nem volt idegen, hiszen a kecskemétiek minden haza mérkőzésüket ilyen pályán játsszák, míg a tiszakécskeiek is gyakran rúgják a labdát hasonló körülmények között. Így tehát egyik fél sem mondhatta el a másikról azt, hogy nem ismeri a játékteret. A két csapatkapitány barátságosan fogott kezet a találkozó elején, de menet közben kiderült, hogy ez nem annyira barátságos, mint kő kemény bajnoki mérkőzés. 

Már mindjárt az elején gólt szerzett a Tiszakécske. 

Káli Tibor kapott remek labdát a kecskeméti tizenhatos közelében – a vendég szurkolók szerint lesen – csinált egy cselt, majd kilőtte a jobb alsó sarkot 1–0. A 25. percben Major Dávid kapott remek labdát, elhúzott vele a jobb oldalon, teljesen tiszta helyzetből azonban a kapu mellé lőtt. Ígéretes lehetőség volt az egyenlítésre.

A szünetben egyik csapat sem vonult be az öltözőbe, hanem a kispad mellett beszélték meg az edzők a játékosokkal az addigi teljesítményt és a folytató taktikát. A második félidő is izgalmas játékot hozott, bár egy estben kis kakaskodás is kialakult a két csapat játékosai között, amit lökdösődéssel is tarkítottak. A 62. percben Káli lövését lábbal védte Halasi. Aztán egy másik előrevágott labda után a kecskeméti hálóőr finom cselt bemutatva csapta be egykori csapattársát Oláh Mátét. A végére is maradt izgalom, mert a hosszabbítás harmadik percében Pintyi Roland előtt adódott egyenlítési lehetőség, de Baráth Bence óriási bravúrral ki tudta ütni a labdát. A Tiszakécske ezzel a győzelmével a hatodik helyre ugrott a tabellán. Amennyiben a következő elmaradt mérkőzését is megnyeri a Baja ellen, akkor a helyet cserélnek a Kiskunfélegyházával, és ők lesznek az ötödikek.

A két csapat kiváló mérkőzést vívott egymással. Mind a két fél a támadójátékot preferálta, így nem csak izgalmas, de élvezetes is volt a játék. A találkozót nagy harc és küzdelem jellemezte, két egyenrangú ellenfél között, bár a hazaiak több helyzetet alakítottak ki. A játékosok akaratból jelesre vizsgáztak. A két mester pedig mindent beleadott, hogy labdarúgóit jól irányítsa szavakkal is.

Bagi Gábor, a Tiszakécske technikai vezetője: – Amit elterveztünk, az működött is, mert azt kértem a csapattól, hogy az első húsz percben próbáljunk egy helyzetet gólra váltani. Ezt sikerült is megvalósítani. Utána, attól függetlenül, hogy nem forogtak veszélyben a kapuk, a vármegyei első osztályú bajnokság őszi szezonjának egyik legjobb ritmusú, iramú mérkőzését láthatták a nézők. Nem egymás hibáiból éltek a csapatok, komoly munka folyt a pályán. Szerencsére mi az egygólos vezetésünket meg tudtuk tartani, és folytattuk a nagyon jó sorozatunkat.

Márton Pál, a KLC vezetőedzője: – Gratulálok a Tiszakécskének, hogy az első tíz percben fölénk tudott kerekedni. Meg kell mondani, hogy mi abban a szakaszban bennmaradtunk az öltözőben. Természetesen a Tiszakécske megkapta a megfelelő segítség is, abban a részben. Utána kiegyenlített mérkőzés folyt, meg voltak mind a két oldalon a helyzetek, bár azt kell mondanom, hogy a mi kapusunknak többet kellet hárítani, bravúrt is, mint az ellenfelünknek. Maga a mezőnyjáték hasonló volt, párharcokkal telített, érzelmes mérkőzés volt. Igazából a semleges nézők jó mérkőzést láttak. Nem örülök a vereségnek.

Tiszakécskei LC II–Kecskeméti LC 1–0 (1–0)

Tiszakécske, vezette: Sebestyén László (Bán Kristóf Patrik, Apró Ferenc).

Tiszakécske: Baráth – István L., Oláh, Oberna (Tóth K. 62.), Klemenc, Káli (Szabó G. 81.), Németh G., Lovas A. (Pásztor 81.), Tóth M., Szabó L., Lovas Zs. Technikai vezető: Bagi Gábor

Kecskemét: Halasi – Balázs E., Récsei (Katona 46.), Pintyi, Varga M., Szabó Sz. (Kuricz 75.), Fekete, Major (Fleig 69.), Selmeci (Ludvig 69.), Márki, Terbe (Ónodi 46.). Vezetőedző: Márton Pál

Gólszerző: Káli a 4. percben. Sárga lap: Oberna 15., Lovas Zs. 29., Szabó L. 56., Pásztor 87., illetve Récsei 12., Terbe 45+1, Balázs 72., Márki 91.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában