Futsal

2023.11.16. 07:00

Visszavágna a Nyírbátornak a SG Kecskemét Futsal hazai pályán

Rendhagyó módon csütörtök este folytatódik a férfi NB I. a SG Kecskemét Futsal számára. A „kék oroszlánok” hazai pályán a Nyírbátort fogadják a Messzi István Sportcsarnokban, és bizony lenne is miért visszavágnia a hírös városi alakulatnak.

Nyitray András

Pál Patrik (labdával) két gólt rúgott a két csapat első összecsapásán legutóbb

Fotó: Bús Csaba / archív-felvétel

Kellemetlen emlékeket őriz a Nyírbátorról a Kecskemét, hiszen a bajnokság második fordulójában a ScoreGoal győzelmi reményekkel utazott el mostani riváiisához. A Nyírbátor nyáron átalakult, amolyan sötét lóként vágott neki az idénynek, és bizony alaposan meg is lepte ellenfelét. Pedig minden jól indult, a Kecskemét 2–0-ra lépett el a meccs elején két perc alatt, s bár a hazaiak a félidő vége előtt szépítettek, nem volt benne a levegőben, hogy ennek vereség lehet a vége. Bár a hazai egyenlítés jött fordulás után, a vendégek ismét előnybe kerültek, az utolsó tíz percben azonban háromszor is eredményes volt a Nyírbátor, mely így 5–3-ra nyert. 

Érthetően nagy bizonyítási vágy dolgozik a hazaiakban, szeretnének revansot venni a legutóbbi vereség miatt. Ez már csak azért sem lenne mindegy, mert a vendégek a még felsőházi helyet érő, 6 pozíciót foglalják el, míg a 4. helyen álló kecskemétiek egy győzelemmel tovább tapadhatnának a dobogóra. Nincs könnyű helyzetben a Kecskemét, ugyanis igen sok még a kérdőjel a bevethető játékosok kapcsán, ez alapvetően határozhatja meg a meccs alakulását. 

– A Nyírbátor jelentős változásokon ment keresztül tavalyhoz képest. 

Elek Gergő vezetőedző munkásságának nyoma meglátszik a csapaton, sokat fejlődtek a játék minden területén. 

Megérdemelten vannak a tabella első hat csapat között. Hat meccs van még hátra a 2023-as naptári évből számunkra, és mindegyik kiemelten fontos lesz. Egy nagyon harcos, kemény összecsapásra számítok. Haász sérülése lassan, de javul, ő biztosan nem lesz bevethető csütörtökön. A többi maródi játékossal kapcsolatban még a következő napokban dőlnek el ezek a kérdések. Nem a legideálisabb tehát a helyzet, de minden erőnkkel azon vagyunk, hogy a maximumot nyújtva győzelemre törjünk, és kiszolgáljuk szurkolóinkat. Tudom, hogy a magyar labdarúgó válogatott velünk egy időpontban játszik fontos selejtezőt, de bízom benne, hogy ennek ellenére is lesznek sokan, akik a helyszínen támogatnak majd minket. Nagy szükségünk van szurkolóink biztatására – mondta a meccs kapcsán Marko Gavrilovic, az SG Kecskemét Futsal sportigazgatója. 

A találkozó csütörtök este 18 óra 30 perckor kezdődik a Messzi István Sportcsarnokban. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában