Labdarúgás

2023.11.25. 08:30

A BVSC vendége lesz vasárnap a Tiszakécske

A válogatott mérkőzések miatt kiadott két hét bajnoki szünet után ezen a hétvégén folytatódik a Merkantil Bank Liga NB II.-es labdarúgó-bajnokság. A Tiszakécskei LC gárdája ebben a fordulóban a BVSC-Zugló otthonába utazik. A találkozó mind a két csapat szempontjából nagyon fontos. Igazi hatpontos rangadó ez, és fontos lenne a Tisza-partiak számára a győzelem, vendégsiker esetén ugyanis a csapatok helyet cserélnek a tabellán.

Szentirmay Tamás

A tiszakécskei Máté Zsolt (fehérben)

Fotó: Szentirmay Tamás / archív-felvétel

A fővárosi együttes tizenöt mérkőzésből tizenöt pontot gyűjtött. Ezzel a teljesítményével a tizenötödik helyen áll a tabellán. A legutóbbi bajnoki mérkőzésen 2–0-ra kaptak ki a Nyíregyházától. A zuglóiak a másodosztályban eddig mindössze tizenegy alkalommal találtak be az ellenfeleik kapujába, ami a legkevesebb az összes másodosztályú csapat közül. A kapott gólok pedig ennek pont a duplája, vagyis huszonkettő. Minden bizonnyal ennek is köszönhető az, hogy a válogatott mérkőzések miatti szünetben az MTK Budapesttől leigazolták az egyszeres felnőtt válogatott belső védőt, Poór Patrikot. A 30 éves védőtől azt várják, hogy nagy segítséget nyújt majd a védelem tengelyében. 

A Tiszakécskei LC-nél az edzőváltás óta különösebb változás nem történt. A csapatot továbbra is Toldi Gábor irányítja, de azt nem lehet tudni, hogy meddig marad majd a vezetőedzői pozícióban. Minden valószínűség szerint az idei, még hátralévő három mérkőzésen ő irányítja még a Tisza-parti kisváros gárdáját. Arra, hogy milyen a helyzet jelenleg az öltözőben, Máté Zsolt játékos válaszolt. – Amikor távozott Vas László vezetőedző, akkor éreztünk egy kis felszabadultságot. Ezt a Gyirmót elleni hazai bajnoki mérkőzésünkön szerettük volna továbbvinni, de sajnos nem úgy sikerült, ahogyan terveztük, mert 1–0 arányban kikaptunk. Ettől függetlenül úgy érzem, hogy az öltözőben most, az eredményekhez képest nagyon jó a hangulat. Mindennap csapatszinten beszélünk, és próbálunk a problémákra megoldást találni. Vasárnap a BVSC-Zugló csapatához utazunk. A válogatott miatti két hét szünetben keményen dolgoztunk, nem volt igazán sok pihenő. Szerintem ezek a napok kellettek a csapatnak ahhoz, hogy egy kicsit magunkra találjunk. Véleményem szerint jó úton haladunk, és nagyon várjuk a hétvégi találkozót. Természetesen nagyon nehéz mérkőzésre számítunk, de úgy utazunk Budapestre, hogy mind a három pontot szeretnénk megszerezni. A BVSC csak egy ponttal van előttünk, így nekünk a döntetlen nem elég. Amennyiben győzünk, akkor meg tudjuk őket előzni a tabellán. Éppen ezért ez minden tekintetben hatpontos mérkőzés lesz. 
A BVSC-Zugló–Tiszakécskei LC bajnoki mérkőzés vasárnap 13 órakor kezdődik a BVSC-Zugló stadionban.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában