Futsal

2023.10.06. 21:37

Távoli riválist kaphat a kupában a ScoreGoal

Nyitray András

Fotó: Bús Csaba / archív-felvétel

Az SG Kecskemét Futsal január elején a Balassagyarmat–Gyöngyös párharc győztesével kezdi meg a Magyar Kupa küzdelmeit, tehát alacsonyabb osztályú ellenféllel találkoznak majd a „kék oroszlánok”. 

Kisorsolták a férfi magyar kupa első és második körét. Az idei kiírásban az első két fordulóban az alacsonyabb osztályú csapatokat négy régióra osztották, Észak-nyugati, Észak-keleti, Dél-nyugati és Dél-keletire. Az első körben a 12  NB I-es együttes kiemelt volt, így ők nem voltak érintettek. 27 alakulatot, 19 másodosztályú és a 8 harmadosztályú csapatot 7 párba sorsoltak, így 13 együttes erőnyerőként automatikusan továbbjutott. A második fordulóban a 7 továbbjutót és a 13 erőnyerőt ugyanúgy a négy régió alapján sorolták be, míg melléjük érkezett a 12 NB I-es csapat, akiket keleti és nyugati régióra osztottak és nem kerülhettek össze. Itt a 16 továbbjutót majd még keleti és nyugati régióra osztják, és csak a legjobb nyolc között szűnik meg a területi elv kiemelése. A továbbjutás a megszokott módon, egy mérkőzésen dől el és az alacsonyabb osztályú jut tovább döntetlen esetén. A negyeddöntőt már oda-vissza alapon rendezik. A Final Four május közepén lesz, a helyszín egyelőre nem ismert.

Ami változás az idei évben, hogy a kupameccseknél megszűnik a szerdai játéknap, nem hétköziek lesznek, így nem fordulhat elő, hogy valamelyik együttesnek öt vagy hét nap alatt három meccset kelljen játszania. A kupameccseknek a bajnoki fordulókhoz hasonlóan péntek és hétfő lesz a játéknapja.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában