Kosárlabda

2023.10.22. 09:10

Erős riválist fogad a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét

Vasárnap 18 órakor az Alba Fehérvárt fogadja az alapszakasz negyedik mérkőzésén az NB I. A-csoportjában a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét. Forray Gábor tanítványai két vereség után javítanának, de ehhez bravúrra is szükség lenne. 

Nyitray András

Rastko Dramicaninc (labdával) és a Kecskemét hazai pályán javítana

Fotó: Bús Csaba

A Kecskemét az első körben nagy csatában legyőzte a Sopront, ezt követően viszont Debrecenben és Zalaegerszegen is kiélezett mérkőzésen maradt alul idegenben, így egyelőre negatav mérleggel áll a tabellán. Ez nem jelent semmit, hiszen kevés forduló ment még le az alapszakaszból, tulajdonképpen az ismerkedés fázisában van a teljes mezőny. Ebben a periódusban a jó erőkből álló Alba Fehérvár viszont remekel, sorrendben a Honvéd, a Szeged és az Oroszlány ellen is nyert a Kecskemét aktuális riválisa. A hazaiak dolgát nem könnyíti meg, hogy Wittmann Krisztián vádli sérüléssel bajlódik, ennek ellenére Forray Gábor bizakodik. 

– A Székesfehérvár nagyon masszív kerettel rendelkezik idén is, a döntőig is juthatnak. Ugyan a magyar magból távoztak meghatározó kosárlabdázók, de ugyanakkor légiós fronton tudták ezt ellensúlyozni. Markáns teljesítményt nyújtanak eddig a pontvadászatban. A vezér továbbra is Vojvoda, aki elképesztő formában van, legyen szó hazai, vagy nemzetközi mérkőzésről. A mi gondjaink némileg megszaporodtak, mert többen is betegséggel küzdenek. Mindent megteszünk, hogy a mérkőzést tudják vállalni majd. Jelen állás szerint nem mi vagyunk az esélyesek, de természetesen mint mindig, most is a győzelem lesz a célunk, a legjobb arcunkat szeretnénk felvonultatni. Bízunk a szurkolóinkban, hogy a hosszú hétvégén is mellénk állnak. Egy kisebb csodára lesz szükségünk, ám számtalanszor bebizonyítottuk már, hogy van karakterünk és erőnk, a nálunk előrébb sorolt csapatok ellen is tudunk eredményesen szerepelni – mondta Forray Gábor. 

A Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét–Alba Fehérvár mérkőzés vasárnap 18 órakor kezdődik a Messzi istván Sportcsarnokban. Ny. A. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában