Atlétika

2023.10.10. 11:17

Egykori iskolájába is ellátogatott Jánoshalmán a világbajnok dobóatléta, Halász Bence – galériával

A jánoshalmi származású kétszeres vb-bronzérmes kalapácsvető, a budapesti atlétikai világbajnokság egyetlen magyar érmese, Halász Bence az elmúlt napokban hazalátogatott Jánoshalmára, ahol felkereste volt iskoláját is, ahol találkozott a diákokkal. Mesélt az augusztusi budapesti atlétikai világbajnokságról, a gyerekek nagy örömmel vették kezükben a vb-n nyert bronzérmet.

Pozsgai Ákos

Halász Bence mesélt az augusztusi budapesti atlétikai világbajnokságról is a gyerekeknek

Fotó: Beküldött fotó

A 26 éves dobóatléta majdnem két hétig küzdött tüdőgyulladással, a betegség ágynak döntötte és nagyon legyengült, erről a Magyar Atlétikai Szövetség honlapján beszélt, szerencsére azóta ismét jól van.

– Az elmúlt négy esztendőnek számomra az a tapasztalata, hogy miközben egymást követik a dobogós helyezéseim, az egyéni csúcsom megjavításával nehezebben boldogulok. Dacára annak, hogy már 2018-ban 79,50 méternél tartottam, 80 méter fölé csak 2022-ben jutottam, furcsa, de éppen akkor, amikor az eugene-i világbajnokságon az ötödik hellyel kellett beérnem – mondta Halász Bence, aki jövőre az Eb-re és az olimpiára is éremért utazik. – Úgy érzem, hogy jóval több van bennem a 80,92 méteres egyéni csúcsomnál, ezért merem már most kimondani, hogy mire készülök a jövő évi Európa-bajnokságon, majd a párizsi olimpián – tette hozzá.

A Kiskunhalason született, gyermekkorában Jánoshalmán nevelkedett világklasszis sportoló az elmúlt napokban hazalátogatott Jánoshalmára, derült ki a jánoshalmi Hunyadi János Általános Iskola közösségi oldalára kikerült posztból. Nemcsak egykori tanáraival, hanem az iskola diákjaival is találkozott, a Magyar Diáksport Napján díjat nyert versenyzőknek Halász Bence akasztotta nyakukba érmeiket.

– Itthon járt hunyadis bajnokunk! Meglepetésvendég fogadására gyűltünk össze az aulában. Néhány régi fotó kivetítése segítségével kellett kitalálni diákjainknak, ki érkezik hozzánk. Néhány dia után kórusban kiáltották diákjaink, Halász Bence! Volt hunyadis diákunk – ezzel a felvezetéssel számolt be az intézmény a világbajnoki bronzérmes, Európa-bajnoki ezüstérmes kalapácsvető sportoló látogatásáról, aki ellátogatott a Jánoshalmához közeli Borotára is, ahol a helyi általános iskolában szintén hatalmas ovációval fogadták a gyerekek.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában