Labdarúgás

2023.10.28. 18:14

A lakitelekiek négyszer, az apostagiak egyszer örülhettek – galériával

A vármegyei másodosztályú labdarúgó bajnokság Északi csoportjában a 10. fordulót bonyolították le, melyben a Lakiteleki TE az Apostag KSE-t fogadta.

Szentirmay Tamás

Fotó: Szentirmay Tamás

A találkozó előtt a vendégek nyolc mérkőzésből hét pontot gyűjtöttek, míg a hazaiak mindössze ötöt. Így természetesen az elsődleges cél a három pont megszerzése volt, ami elmozdulást jelentett volna az utolsó helyről számukra. Nos a hazaiak jól oldották meg a feladatot.

Az első percekben tapogatózó játék folyt a pályán, majd folyamatosan átvette a játék irányítását az Apostag. Ez azonban csak félóra elteltével mutatkozott meg veszélyes helyzetek formájában. A 34. percben Malek Ferenc félfordulásból mintegy huszonkét méterről lőtt, egy védőn megpattan a labda, és így vált veszélyessé, de elmenet a jobb alsó sarok mellett. Egy perccel később, jobb oldali beadás tán ismét Malek került helyzetbe, de a felső kapufát találta el. Úgy tűnt, hogy ez a két megmozdulás lökést jelentett a lakitelekiek számára, mert a 38. percben Hencz Viktor adott jó labdát a kapu előtt keresztbe futó Magyar Péternek, aki könnyedén lőtt a hálóba 1–0.

A második félidő gyors apostagi góllal kezdődött. Kapu előtti kavarodás után Tóth Attila találta a hálóba 1–1. Tíz perccel később Magyar Pétert vágta fel Szikora Imre a tizenhatoson belül, amiért a játékvezető büntetőt ígért. A tizenegyest Szólát Kevin értékesítette 2–1. A 64. percben Magyar Péter jó labdát kapott középen, mintegy 18 méterre a kaputól. Mivel nem támadta senki, kilőtte a jobb alsó sarkot 3–1. A 76. percben ismét Magyar Péter játszotta az egyik főszerepet. A jobb oldalról belőtt labdát az ötös vonalán nem kapura lőtte, hanem visszagurította Szólátnak, aki a jobb alsó sarokba lőtt 4–1. A találkozó hátralévő idejében az Apostag próbált kozmetikázni az eredményen, de ez nem járt sikerrel. A lakitelekiek pedig megőrizték az eredményt, így második győzelmüket szerezték, és ezzel elkerültek az utolsó helyről.

Lakiteleki TE–Apostagi KSE 4–1 (1–0)

Lakitelek, vezette: Krepsz László (Horváth Attila Imre, Viskovics László Richárd).

Lakitelek: Benkó – Kotvics, Tombácz (Kovács M. 90.), Magyar P. (Kovács L. 90.), Szabó D., Magyar D., Tanásy K. (Márton Á. 90.), Hencz (Kakó L. 68.), Vörös, Szólát, Tamásy R. Vezetőedző: Kemenes György

Apostag: Csajtai – Rácz (csömör 62.), Szikora, Tóth A., Lajos L., Malek D., Gugyella, Muncan, Kiss N. (Boros 81), Malek D., Török (Balázs N. 46.).

Gólszerző: Magyar P. 38., 64., Szólát 57., 77., illetve Tóth A. 47.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában