Labdarúgás

2023.10.07. 15:29

A Bugac győzni tudott az éllovas Katonatelep otthonában – galériával

A hat forduló után 15 ponttal éllovas Katonatelep a 11 ponttal az 5. Bugacot fogadta a vármegyei harmadosztályú bajnokság Északi csoportjában, a 7. fordulóban. A mérkőzés nagy küzdelmet hozott, és vendég győzelemmel végződött.

Vincze Miklós

A bugaci Petrovics Dominik indít a vendégek győzelmével végződött Katonatelep-Bugac mérkőzésen

Fotó: Vincze Miklós

Szó szerint fieszta-hangulatban kezdődött szombat délben a Katonatelep-Bugac találkozó, Katonatelepen ugyanis ezen a napon tartották a szüreti felvonulást, így szokatlanul nagy volt a zsúfoltság a pálya környékén: zeneszó, népviseletek, fogatok, lovak, lovasok, enni-, innivaló, egy egész napos vigasság ígérete várta az érdeklődőket. No meg a bajnoki meccs, amelyet a déli kezdés dacára nagy lendülettel kezdtek a csapatok. 

A 8. percben Péntek József ívelt előre szabadrúgásból a vendégek kapuja elé, Kocsis Tamás mintaszerűen ugrott fel fejelni, és mintaszerűen küldte a bal alsó sarokba a labdát, csakhogy lesről. Hazai fölényben telt az első húsz perc, a vendégek ugyanakkor szervezetten védekeztek, olykor vezettek egy-egy ellencsapást. Egy ilyen kontrát követően a 22. percben szöglethez jutott a Bugac. Dömötör Sándor ívelt be lágyan a jobb oldalról, a berobbanó Tóth István fejesét még bravúrral védte Szatmári Zoltán, a hazai hálóőr, a kipattanó labdát azonban Árvai Szabolcs balról, tíz méterről laposa a jobb sarokba lőtte, 0–1. Igyekezett mielőbb válaszolni a hazai gárda. A 24. percben egy védők által kifejelt labdát Kőrös Gábor 22 méterről, kapásból küldött meg a vendég kapura, Petrovics Tamás védett. 

A 31. percben veszélyes helyről, a 16-os oldalvonalánál jutottak szabadrúgáshoz a vendégek. Péntek tekert erősen a rövid sarokra, Petrovics vetődve kiütötte a labdát. Három percre rá Szabó Gábor ívelt a félpályáról a hosszú oldalra, az ötös közelébe, Homoki–Szabó Balázst már az is dicséri, hogy egyáltalán be bírta futni a labdát, de ő futtából még egy lövéssel is próbálkozott, a vendégek kapusa azonban ezúttal is mentett. A következő szögletet követően egy jó beadás után Király Tibor fejelhetett, meg is nézhette magának a kaput, de az ötösről leadott fejese nyomán a bal fölső sarok mellett suhant el a labda. A 37. percben Dömötör indította kitűnő ütemben Tóth Tamást, ő vezette egy darabig, majd balról, éles szögből lőtt, nem sokkal tévesztette el a hosszú sarkot. Két percre rá a pontrúgásokból rendre életveszélyes Péntek tekerte be balról, játékostársai a labdát nem érték ugyan el, de a vendégkapust sikerrel zavarták meg olyannyira, hogy ő csak beleérni tudott a labdába, amely így a hálóban kötött ki, 1–1. Jó iramú, kiegyenlített, küzdelmes mérkőzést láthattak a szép számban összegyűlt szurkolók.

A folytatás első tíz percében enyhe vendégfölény alakult ki. Az 54. percben Dömötör végezhetett el szögletet, szokása szerint lágyan ívelt a hosszú sarok irányába, a hazai kapus elvétette a labdát, a berobbanó Kertész Dávidot azonban meglephette a nagy lehetőség, mert két méterről fölé fejelt. A 60. percben Péntek egy lövőcsel után középre játszotta Kőrös Gábornak a labdát, aki térült, fordult, majd nyolc méterről lőtt, a labda a keresztlécről pattant vissza. Felmenteni nem bírtak a vendégek, próbáltak többször is ismételni a hazaiak, de nem sikerült a kapuba találniuk. A 63. percben Sándor Tamás adott be jobbról, életveszélyesen, a bugaci védő, Bali-Hajagos Richárd nagyot mentett két hazai támadó elől. Fordult a játék képe, immáron a hazaiak játszottak fölényben. A 72. percben Szabó Gábor ívelt be a kapu elé, Homoki-Szabó közelről egyből tüzelt, de a rárontó védőről szögletre pattant a labda.

Egy percre rá egy hazai beívelést követően az ötösre érkező Dobos Zsolt fejét talált a meg a labda, Dobos meg is fejelte, ráadásul ahogy a nagy könyvben meg van írva, le, a bal alsó sarok irányába, már többen gólt kiáltottak, Petrovics azonban elképesztően nagy bravúrral mentett. Egy percre rá Tóth Tamás lopott el egy labdát a hazai védők közül, egyetlen csellel már tisztára is játszotta magát, rávezette a hazai kapusra, Szatmári azonban elcsípte a játékszert. Négy percre rá vendégszöglet következett. Dömötör lemásolta a korábbi kísérletét, lágyan ívelt a hosszú sarok irányába, a menteni igyekvő hazai portás olyan szerencsétlenül ért a labdába, hogy az a hálóban kötött ki, 1–2. Igyekezett minden erejét mozgósítani az egyenlítés érdekében a hazai gárda, csakhogy éppen a mérkőzésnek ez, a számukra kulcsfontosságú szakasza volt az, amikor a leginkább hiányzott az előrejátékból az átütő erő és a kiszámíthatatlanság. Ennek ellenére az utolsó három perc körömrágósra sikerült, perceken át ott pattogott a vendégek kapuja előtt a labda, de újabb gól már nem esett, így megérdemelten győzött a listavezető otthonában a szervezetten küzdő Bugac egy végig nyílt, izgalmas, sportszerű mérkőzésen.

Kocsis Tamás, a hazaiak játékosa, karmestere: – A csapatjátékunk nem volt rossz, az akciók vége táján, a befejezéseknél adódtak rendre apró hibák. Úgy érzem, hogy 1–1-es állásnál ha egy kicsit pontosabbak vagyunk, akkor lezárhattuk volna a meccset. A végén aztán egy kapushiba döntött a vendégek javára. Most szomorúak vagyunk, de elkeseredve nem. Megyünk tovább. A bajnokság elején járunk még, lehet, hogy jókor jött ez a vereség. Máris a következő meccsre koncentrálunk, amelyen javítani szeretnénk.

Dömötör Sándor, a Bugac játékosa, karmestere: – Véleményem szerint egy, a mi csapatunknál jobb erőkből álló Katonatelep otthonba utaztunk ezen a szombaton. Voltak hiányzóink, köztük meghatározó játékosok is, de hála istennek, ennek dacára fel tudtunk nőni a feladathoz. Nagyon büszke vagyok a csapatomra. Mi rúgtuk az első gólt, aztán kiegyenlített a hazai csapat és kiegyenlített küzdelem is folyt a pályán, de aztán a végén egy szerencsés góllal a miénk lett mind a három pont. Szívből gratulálok a Katonatelepnek az eddigi teljesítményéhez, és további sok sikert kívánok nekik.

Katonatelepi SE–Bugac KSE 1–2 (1–1)

Katonatelep, 150 néző, vezette: Bosnyák Sándor (Bábel Sándor, Végh Ferenc)

Katonatelep: Szatmári – Kőrös, Szabó G., Elek-Rembeczky, Péntek (Gróf 83.), Sándor (Dobos 70.), Kocsis (Marosvölgyi 65.), Király (Spitzer 65.), Csizmadia, Homoki-Szabó (Ábri 76.), Gartner.

Bugac: Petrovics T. – Árvai, Erdélyi, Petrovics D. Tóth I., Deli, Somogyi, Törteli (Bali-Hajagos 56.), Kertész, Tóth T. (Gál 75.), Dömötör (Fekete K. 77.)

Gól: Péntek a 39., illetve Árvai a 22., Dömötör a 76. percben.

Sárga lap: Király 9., Elek-Rembeczky 32., Ábri 91. perc.



 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában