Lovas Egyesület

2023.08.27. 16:28

Remekeltek a versenyzők a hercegszántói fogathajtó bajnokságon – galériával

Hercegszántón hagyomány, hogy a hercegszántói Lovas Egyesület augusztus utolsó szombatján rendezi meg a fogathajtó bajnokságot.

Tölgyesi Gábor

A nagy melegben is mindenki igyekezett a legjobb tudása szerint versenyezni

Fotó: Tölgyesi Gábor

A Kossuth utca melletti pályán délelőtt a kettes fogatok a C kategóriás kétfordulós ob pontszerző vetélkedésében vettek részt, ami a Hercegszántó Kupáért is folyt. A 17 fogat színvonalas versenyét az is bizonyította, hogy az első fordulóban kilencen, a másodikban pedig hatan hibátlanul hajtottak.

Az összevetésben a Hercegszántói Lovas Egyesület versenyzője, Varga János és a mélykúti Figura Szabolcs Péter ismét hibátlanok maradtak, így a pályaidő döntött Varga János javára. Harmadik lett Kalamár László a beremendi Sport Kft. hajtója.

A közös ebédet követően a D kategóriás bajnokságban a helyi Nádai Marcell győzedelmeskedett, megelőzve a jakabszállási Takács Lajost, valamint a 3.helyezett hercegszántói Varga Nórát.

A lovasnap legizgalmasabb összecsapása a vadászhajtás. Itt a hibátlan versenyzés mellett  az idő is nagyon sokat számít a végeredmény kialakulásában. Az idén a legjobb időt, 94,11-et a jánoshalmi Sziráczki János hajtott, mégsem nyer mert hibázott. Így a dobogó tetejére 97,16-os idővel, hibamentesen Kalamár László állhatott. Harmadik a helyi versenyző, Felső László lett. A győztes átvehette a Kovacsev József emlékére alapított vándorkupát. 

– Minden elismerést megérdemelnek a fogatok, a hajtók és a lovak, hiszen ebben a rekkenő melegben igyekeztek tudásuk legjavát adni. Köszönet a szervezőknek, a rendezőknek és a lebonyolítóknak a sikeres lovasnapért – mondta az eredményhirdetéskor Varga Gábor, a település polgármestere. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában