Labdarúgás

2023.08.20. 07:13

Megnyert mérkőzést engedett ki a kezéből a Tiszakécske – galériával

Egy hét alatt három fordulót bonyolítottak le a másodosztályú labdarúgó bajnokságban. Az ötödik fordulóban a Tiszakécskei LC csapata a Szombathelyi Haladást fogadta.

Szentirmay Tamás

Fotó: Szentirmay Tamás

A negyedik fordulóban a Tisza-parti kisváros csapata elszenvedte első vereségét a Budapest Honvédtól a Bozsik Arénában. A fiúk nem úgy teljesítettek, ahogyan azt Vas László vezetőedző elvárta volna tőlük. Éppen ezért most hazai pályán volt arra lehetőségük, hogy javítsanak a játékon és az eredményen, és ez csak pontokban lett volna elfogadható.

A Szombathely nem kezdte jól az idei bajnokságot, mert három vereség után a negyedik fordulóban tudtak csak egy pontot szerezni, igaz a Nyíregyháza ellen. Ez is azt bizonyítja, hogy nagyon kiegyensúlyozott a mezőny, és minden mérkőzésen bármilyen eredmény előfordulhat. Nem lehet tehát egyik ellenfelet sem könnyedén venni.

A két csapat eddig hét alkalommal találkozott egymással, amiből kettőt az első osztályban vívtak. Akkor egy tiszakécskei és egy szombathelyi győzelem született. Az NB. II-ben ötször léptek pályára egymás ellen, amikor is két, két győzelem, illetve vereség, valamint egy döntetlen született. Így teljesen egálban volt a két csapat egymás elleni játéka.

A találkozó előtt köszöntötték Oláh Mátét, aki abbahagyja profi pályafutását. A kiváló labdarúgó nyolc éve játszik Tiszakécskén és összesen 235 mérkőzésen vett részt. Ezzel ő töltötte el a legtöbb játéknapot a tiszakécskei labdarúgás új időszámításban. Volt pályatársa, Horváth Adrián szakmai igazgató és dr. Polyák József az egyesület vezetője adta át neki a 235-ös mezt.

A találkozó, mint már annyiszor, nem jól kezdődött a Tiszakécske számára. A 12. percben egy bal oldalról belőtt labdát Mohos közelről kapásból vágott a hálóba 0–1. Tíz perccel később növelhette volna előnyét a Haladás. Bal oldali beadás után Kelemen három méterről a kapu fölé bombázott. A 35. percben egyenlített a hazai csapat. Erdei a kaputól 25 méterre végzett el szabadrúgást, lövése a jobb kapufát érintve pattant a hálóba 1–1. Az első félidő utolsó előtti percében, bal oldali nagy bedobás után, Bencze Márk a védőkről lepattanó labdát állítás nélkül lőtte a jobb alsó sarokba 2–1. A 62. percben Kiss Balázs második sárga lapja után megkapta a pirosat, így tíz főre fogyatkozott a hazai gárda. Három perccel később Kocsis Dominik húzogatott a tizenhatoson belül, amikor Nyíri hátulról elkaszálta a lábát. A játékvezető a tizenegyes pontra mutatott. A büntetőt Cipf végezte el, de gyenge lövését Verpecz kiütötte. A 81. percben az egyik hazai védő fellökte Nyírit, ami szintén büntetőt ért, és amit Rácz értékesített 2–2. Ezzel még nem ért véget az események sora, mert a 94.

percben egy előrevágott labdába Kelemen még bele tudott érni, ami Máté Zsolt lábáról a hálóba pattant 2–3.

Élvezetes jó mérkőzést vívott egymással a két csapat. A Tiszakécskének már kezében volt a győzelem, de három durva hibát is vétett. Egyet amikor Kiss Balázs kiállítása magát, a második a kihagyott tizenegyes volt, a harmadik pedig a saját tizenhatosukon való szabálytalankodás. Egy ilyen kiélezett mérkőzésen egy csapat sem engedhet meg magának ilyen kapitális hibákat, így nem is nyerhetett.

A találkozó után érthető volt Vas László vezetőedző elkeseredése. – Sok összetevője volt ennek a mai vereségnek, nagyon bosszús vagyok és mérges. Ameddig nem tudunk csapatként funkcionálni, addig nem leszünk sikeresek. Agyonnyert mérkőzés volt. Azt gondolom, hogy egy kis ésszel, higgadtsággal meg tudtuk volna nyeri a találkozót. Keressük a megoldásokat.

– Ezek azok a mérkőzések, amiért a nézők kilátogatnak a pályákra. Sok volt a fordulat, nagyon tartalmas mérkőzést vívtunk. Az viszont megengedhetetlen, ahogyan kapjuk a gólokat, ezen sokat kell dolgoznunk. A legfontosabb viszont az, hogy a játékosok hisznek, hogy hátrányból is tudnak fordítani, értékelte csapat teljesítményét Jovic Aleksndar.

Tiszakécskei LC–Szombathelyi Haladás 2–3 (2–1)

Tiszakécske, 450 néző, vezette: Nazsa Tamás (Tőkés Róbert, Punyi Gyula)

Tiszakécske: Prokop – Máté Zs., Fodor, Balázs B., Kiss B., Szekér, Bencze M. (Gyurján 86.), Kryvotsiuk (Kocsis D. 45.), Erdei (Bekker 86.), Cipf, (Márkus 72.), Zamostny (Torvund 65.). Vezetőedző: Vas László

Szombathely: Verpecz – Nyíri, Jagodics, Csonka (Helesh 55.), Bolla, Csernik (Zvekanov 46.), Szakály (Jancsó 46.), Horváth R. (Simut 46.), Rácz B., Mohos (Tarján 67.) Kelemen. Vezetőedző: Jovic Aleksandar

Gólszerző: Erdei a 35., Bencze a 43., ill. Mohos a 13., Rácz tizenegyesből a 82., Máté Zs. (öngól) a 94. percben. Kiállítva: Kiss Balázs 62. percben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában