Labdarúgás

2023.08.12. 21:34

Korai gólokkal nyert a Kunbaja a Tiszakécske otthonában – galériával

Megkezdődött a vármegyei első osztályú labdarúgó bajnokság. Az első fordulóban a Tiszakécskei LC II csapata a Kunbajai SE-t fogadta, és sima vereséget szenvedett.

Szentirmay Tamás

Fotó: Szentirmay Tamás

Mind a két csapatnál történtek változások a nyári szezonban, de ez természetes is. A hazaiaknál az NB. II-es keretből gyakorlatilag csak Baráth Bence kapus és a két Lovas testvér, Andor és Zsombor játszott vissza. Ott volt viszont Szabó Dávid, aki korábban az NB II.-es keret tagja volt, de előbb egy NB III-as csapathoz távozott, majd Ausztriában töltött egy évet, és most újra Tiszakécskén játszik, igaz csak a vármegyei I. osztályú gárdánál.

A vendégek kezdték jobban a játékot, mert már a negyedik percben a hazai hálóban táncolt a labda. Ikotic egy kipattanó labdát mintegy huszonnyolc méterről kapásból, védhetetlenül vágott a bal felső sarokba 0–1. Négy perccel később Szabó Dávid előtt adódott lehetőség, mert egy jobbról belőtt labdát kapásból rúghatott kapura, de az magasan fölé szállt. A kezdeti kunbajai hajrát kiegyenlítette a Tiszakécske, de igazi helyzetet nem tudtak kialakítani. Ugyan ez elmondható a vendégcsapatra is. Küzdelem folyt a pályán, de ebből egyik fél sem tudott felül kerekedni a másikon. Az első félidő hajrájában ugyan Damjanovic növelhette volna a kunbajaiak előnyét, de kecsegtető helyzetben fölé bombázott.

A második játékrész ugyan úgy kezdődött, mint az első, kunbajai góllal. Ezúttal is Ikotic volt a főszereplő, mert jobb oldalról, mintegy huszonöt méterről megtekerte a labdát, ami a jobb felső sarokban kötött ki. 0–2. Nem kellett sokat várni, mindössze két percet, az újabb kunbajai gólra. Susnjar bal oldalról lőtt kapura a labda kipattant Baráthról, a védők nem tudtak felszabadítani, így Sojic a kapu közepébe lőtt 0–3. Ezt követően a tiszakécskeiek mindent egy lapra téve próbáltak támadásokat vezetni, de igazi átütőerő nem volt ezekben sem. A kunbajaiak, gyors támadóikkal kontrákkal próbálkoztak, de nem jártak sikerrel. A találkozó végén még jobban ráhajtott a hazai csapat, de ekkor sem sikerült bevenniük a vendégek kapuját, így maradt a megérdemelt három gólos kunbajai győzelem.

Tiszakécske II–Kunbaja 0–3 (0–1)

Tiszakécske, 120 néző, vezette: Kócsó Tibor Zsolt (Nagy Gábor, dr. Tapodi Péter Ádám).

Tiszakécske: Baráth – Szabó D. (Albert D. 80.), Oberna, Klemenc (Pásztor 67.), Káli, Perlaki (Pomozi 46.), Németh G., Lovas Zs. (Szabó G. 50.), Tóth M., Tóth K., Lovas A. (Hoffmann 67.).

Kunbaja: Glisic (Kosanovic 86.) – Kujundzic, Koklevjci (Vujkovic 81.), Ikotic, Susnjar, Danjanovic, Molnár B. (Todjic 57.), Masalusic (Bobán 65.), Jovetic, Sojic, Plavsic.

Gólszerző: Ikotic 4., 47., Sojic 49.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában