Kiskunfélegyháza

2023.08.28. 11:37

Két dobogós helyezéssel tért haza Csehországból Farkas Zsolt paraatléta

Két dobogós helyezéssel tért haza Csehországból Farkas Zsolt, kiskunfélegyházi parasportoló. A tűzoltó főtörzsmester lábsérült kategó­riában gerelyhajítás és súlylökés versenyszámban lett dobogós.

Vajda Piroska

Fotó: Kapott fotó

A magyar paraatlétika válogatott versenyzőinek egy része a csehországi Olomoucba látogatott a hétvégén. Ebben az évben ez volt az utolsó nemzetközi versenyük. A megmérettetésen kilenc ország paraatlétái versenyeztek. A magyar csapat hét versenyzője összesen 12 versenyszámban állt rajthoz. Nagyszerű egyéni csúcsot ért el Bessenyey Zoltán (F52) diszkoszvetésben, Farkas Zsolt (F57) gerelyhajításban és Noll Szilveszter (T35) 100 és 200 méteres síkfutásban. A többiek is szépen helytálltak, idei legjobbjukat vagy ahhoz közeli eredményt értek el. A magyar csapat végül nyolc éremmel lett gazdagabb, három arany, három ezüst, valamint két bronzérmet nyertek – olvasható a Para Atlétika közösségi oldalán. 

Fotó: Kapott fotó

A részletes eredmények a következők: aranyérmet nyert Bessenyey Zoltán (F52 TFSE) diszkoszvetés, Farkas Zsolt (F57 Kiskunfélegyházi FSE) gerelyhajítás és Noll Szilveszter (F35 Tatabányai SC) távolugrás. Ezüstérmes lett: Farkas Zsolt (F57 Kiskunfélegyházi FSE) súlylökés, Nagy Ambrus (F33 Váci Reménység SE) súlylökés, és Szőllősi István (F20 Váci Reménység SE) súlylökés. Bronzérmet nyert Noll Szilveszter két futószámban is ( T35 Tatabányai SC) 100 és 200 méteres síkfutásban.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában