Labdarúgás

2023.08.29. 13:18

Három KTE-játékos a magyar válogatott keretében – videóval

Marco Rossi, a magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya kedden kihirdette válogatott keretét, mely a Szerbia elleni Eb-selejtezőre, illetve a Csehország elleni felkészülési meccsre készülhet majd jövő héttől. A kapitány bejelentése történelmi pillanat volt a Kecskeméti TE szempontjából, hiszen három lila-fehér játékos is bekerült a keretbe, amire korábban még nem volt példa.

Nyitray András

Fotó: KTE/kecskemetite.hu

Szalai Gábor már a nyár eleji kerethirdetéskor is ott szerepelt a névsorban, ám akkor még nem lépett pályára Montenegró és Litvánia ellen, most azonban újra itt lesz számára az esély azok után, hogy a litvánok ellen már a kispadon ülhetett. Debütálhat a válogatottban Szuhodovszki Soma, illetve Horváth Krisztofer is, akiket személyesen is megnézett szombaton a szövetségi kapitány a Puskás Akadémia elleni bajnokin, melyet 4–1-re nyert meg a KTE. Horváth Krisztofer két gólja mellett kiharcolt akkor egy büntetőt, illetve adott egy gólpasszt is. Szuhodovszki és Horváth szerepeltek már a korosztályos nemzeti csapatokban, az A-válogatottba azonban először kaptak meghívást. 

Korábban Tököli Attila, illetve Szalai Gábor kapott KTE-játékosként meghívót a magyar A-válogatottba, olyan azonban még soha nem fordult elő, hogy egynél több játékos kerüljön be egyszerre a nemzeti csapat keretébe a kecskemétiektől.

A magyar válogatott szeptember 7-én Szerbiában vív Eb-selejtezőt, 20.45-ös kezdéssel, majd szeptember 10-én, 18 órakor Csehországot fogadja a Puskás Arénában felkészülési mérkőzésen.

A Kecskeméti TE Facebook-oldalán osztotta meg a keret kihirdetéséről készült videóját:

A válogatott 25 fős kerete:

Kapusok:

Demjén Patrik (MTK Budapest) Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC) Gulácsi Péter (RB Leipzig) Szappanos Péter (Paksi FC).

Védők:

Balogh Botond (Parma) Fiola Attila (Fehérvár FC) Lang Ádám (Omonia Nicosia) Mocsi Attila (Rizespor) Orbán Willi (RB Leipzig) Szalai Attila (TSG Hoffenheim) Szalai Gábor (Kecskeméti TE).

Középpályások:

Kalmár Zsolt (Fehérvár FC) Kata Mihály (MTK Budapest) Kerkez Milos (Bournemouth) Nagy Ádám (AC Pisa) Nego Loic (Le Havre AC) Styles Callum (Barnsley FC) Szuhodovszki Soma (Kecskeméti TE).

Támadók:

Ádám Martin (Ulszan Hyundai) Csoboth Kevin (Újpest FC) Gazdag Dániel (Philadelphia Union) Horváth Krisztofer (Kecskeméti TE) Sallai Roland (SC Freiburg) Szoboszlai Dominik (FC Liverpool) Varga Barnabás (Ferencvárosi TC).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában