Labdarúgás

2023.07.08. 17:35

A Vásárhellyel meccselt a Tiszakécske – galériával

Lejátszotta második felkészülési mérkőzését is a Tiszakécskei LC NB. II-es labdarúgó gárdája. Az ellenfél a harmadosztályban szereplő Hódmezővásárhelyi FC volt. Vas László vezetőedző csapatában ezúttal is több új játékos feltűnt.

Szentirmay Tamás

Fotó: Szentirmay Tamás

Nem úgy alakult felkészülés szombati napja, mint ahogyan azt a klub szakvezetése előzetesen elgondolta. Az eredeti tervben ugyanis az szerepelt, hogy két mérkőzést is megvív majd a csapat, egyet a Szolnok, egyet pedig a Hódmezővásárhely NB. III-as gárdája ellen. A két mérkőzésből azonban végül csak az egyiket játszották le. A Tiszakécskei LC lemondta a Szolnok elleni találkozót, akivel eredetileg 11 órakor játszott volna, mert Vas László vezetőedző még nem tudott volna kiállítani két teljes értékű csapatot. Ezért aztán a Hódmezővásárhely ellen 14 órára tervezett találkozót előre hozták 11 órára, és végül csak ez az egy mérkőzés tette ki a szombati programot.  

A Tisza-parti kisváros egyesületének szakmai vezetése úgy határozott, hogy egy stabil kapussal is megerősíti a felnőtt csapat keretét. A vezetőség által kiszemelt játékos Prokop Rostislav, vele meg is kötötte a szerződést a klub. A 27 éves hálóőr édesapja cseh származású, édesanyja pedig felvidéki magyar. Rostislav természetesen jól beszél magyarul, már csaknem tíz éve itt él az országban, és különböző egyesületekben szerepelt már. A legutóbb a Szentlőrinc kapuját őrizte, de mivel csapata kiesett a másodosztályból, elfogadta a tiszakécskei ajánlatot. A Hódmezővásárhely elleni mérkőzésen, a második félidőben, már be is mutatkozott az új csapatában.

A Hódmezővásárhely elleni találkozót kétszer hatvan percben határozták meg, így a szünetben mind a két csapat, szinte teljes sort cserélt. Az első helyzet a hazaiak előtt, pontosabban Torvund előtt adódott, de az ő távoli lövése elkerülte a kaput. Az első félórában szinte egy kapura játszott a Tiszakécske, az ivószünet után azonban lábra kapott a Hódmezővásárhely és átvették a játék irányítását. Ennek eredményeként a 37. percben Tóth Dániel talált a tiszakécskei kapuba 0–1. Nem sokáig örülhettek azonban a vezetésnek a vendégek, mert két perccel később Hleba Tamás kapáslövése utat talált a vásárhelyi kapuba, 1–1. A 41. percben akár a vezetést is átvehették volna a hazaiak, de Winkler bal oldali beadását követően Horváth Zoltán a vendégek kapusát találta el. 

A második játékrészben, ahogyan az várható is volt, változott a hazai csapat összeállítása, és ezzel együtt a játék képe is. A 67. percben Torvund bal oldali beadás után, senkitől sem zavartatva a kapu fölé lőtt. Ami ezt követően történt a pályán, az már megsüvegelendő. A 71. percben Balázs Benjamin jobb oldalról adta be a labdát, pontosan Zamostny fejére, utóbbi pedig mérnöki pontossággal juttatta be a hálóba, 2–1. A 80. percben Erdeit vágták fel a tizenhatoson belül, amiért büntető járt. Zamostny higgadtan lőtt a jobb alsó sarokba 3–1. Hat perccel később Vólent ellen is szabálytalankodtak a büntetőterületen belül. A tizenegyest maga a sértett végezte el, és a balra mozduló kapus mellett ő is a jobb alsó sarokba rúgta a labdát, 4–1. A 98. percben egy formás egyérintős támadást vezetett a Tiszakécske. Zamostny, Vólent, Bencze Márk volt a labda útja, az akció zárásaként a fiatal játékos látványosan lőtte ki a hosszú sarkot 5–1. A találkozó hajrájában tovább növelte az előnyét a hazai gárda, Bencze jó labdával ugratta ki Vólentet, aki elhúzta a kapus mellett a labdát és az üresen maradt kapuba gurított, kialakítva a6–1-es végeredményt. 

– Ez a mérkőzés más volt, mint az első felkészülési meccsünk, mert más volt az ellenfél is – nyilatkozta a találkozó után Vas László, a tiszakécskeiek vezetőedzője. – Az elmúlt héten egy szenzációsan összerakott csapat, a Kecskemét ellen játszottunk, akik tudják, hogy mit akarnak, és ezt meg is tudják valósítani. Azt a mérkőzést elveszítettük, ma nyertünk, de ahogy abból a mérkőzésből, úgy ebből a Hódmezővásárhely elleni találkozóból sem szeretnék messzemenő következtetéseket levonni. Ezen a szombati mérkőzésen több próbázót is megnéztünk. Az első félidőben nem voltunk elég homogének, de nem is lehettünk, mert a fiúk nem játszottak még ebben az összeállításban soha. Rendszeridegen volt számukra egy-két dolog, ezért akadozott a játékunk, de azt is mondhatnám, hogy nem is volt igazából játékunk. A második félidőben viszont már nagyon szép dolgokat láttam. Azokat az elemeket is, amelyeket edzéseken gyakorlunk és sulykolunk. Nagyon nagy öröm ez abból a szempontból is, hogy három hét kőkemény munka van mögöttünk. Pozitív visszacsatolás volt számomra a második játékrész, annak ellenére is, hogy fáradtak voltak a játékosok. Ettől függetlenül tudtak koncentrálni, és az alapelvek betartása mellett dolgoztak. Minden egyes mérkőzésen fontos az, hogy építeni, fejlődni tudjunk. Gólokat, szép gólokat rúgtunk, ami sikerélmény és növeli az önbizalmat. Egy edző számára pedig mindig öröm az, ha a csapata gólt, gólokat tud rúgni. Ennél azonban fontosabb volt számomra az, hogy amit gyakorlunk gördülékenyebben menjen. A játékosok higgyenek benne, és saját magukban, hogy ezt meg is tudják valósítani. A Hódmezővásárhely az NB. III-ban meghatározó szerepet tölt be, mert a második helyen végeztek a tabellán. Ez a mérkőzés a fontos lépések egyike volt azon az úton, amelyen szeretnénk haladni, tette hozzá Vas László. 

Tiszakécskei LC–Hódmezővásárhelyi FC 6–1 (1–1)

Tiszakécske első félidő: Megyeri – Dulló, Oláh, Baranyai, Hleba, Girdán, Torvund, Pongrácz, Kotroczó, Hováth Z., Winkler. Ebben a játékrészben lehetőséget kapott még Baráth B. kapus, valamint Polyák Kristóf, Lovas A. és Lovas Zs.

A Tiszakécske a második félidőt a Prokop – Csáki, Máté Zs., Szekér, Erdei, Kryvotsiuk, Balázs B., Torvund (Vólent), Bencze M., Zamostny, Zachán felállásban játszotta le.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában