Íjászat

2023.07.11. 12:46

A félegyházi íjásztehetségek is dobogóra álltak – galériával

Nemzeti és országos bajnokságon ismét kiválóan teljesítettek a Turul Koppány Íjászai, köztük a fiatalok is. A Magyar Íjász Szövetség Szabadkígyóson rendezte meg a 2023. évi Történelmi Nemzeti és Országos Bajnokságot. A résztvevők korhű, történelmi jellegű öltözetben versenyeztek. A Nemzeti Bajnokság keretében 24 célon kellett küzdeni, ami egyben az országos bajnokság kvalifikációs versenye is volt, onnan lehetett továbbjutni a rangsoroló versenyre. A továbbjutás a 17 éves Fekete Boglárkának és Bicskeiné Csányi Máriának sikerült.

Sebestyén Hajnalka

Sikeresek a félegyházi íjászok

Fotó: Beküldött fotó

Vadászreflex íjjal: Fekete Boglárka 3. helyen végzett, a 7 éves Varga-Bene Olívia 6. helyezést ér el első nagy megmérettetésén. Modern pusztai íjjal: Bicskeiné Csányi Mária 4. lett.

Az országos bajnokság keretében vadászreflex íjjal, javítva előző napi teljesítményén Fekete Boglárka 2. helyezést ért el, és III. szintű bronz minősítési szintet. Modern pusztai íjjal, a vasárnapi döntőben két helyezést javítva Bicskeiné Csányi Mária 4. helyezést ért el, meglőve a II. szintű ezüst minősítési szintet.

A félegyházi Turul Koppányok három hétvégén is versenyeztek Budapesten, Turulmezőn, ahol először Barebow íjjal Tóth Mihály 1. helyezett, vadászreflex íjjal a 12 éves Füleki Nikolett 2. helyezett lett, modern pusztai íjjal a 14 éves Füleki Bianka 1., Csatlós Norbert 2., Nagy Zoltán 3. helyezést ért el.

A második hétvégén vadászreflex íjjal Füleki Nikolett 1. helyen végzett, modern pusztai íjjal Füleki Bianka 2. helyezett lett. Végül a múlt hétvégén vadászreflex íjjal Füleki Nikolett 2. helyezést, modern pusztai íjjal Füleki Bianka 1. helyezést ért el. 

A Dél-Alföldi Régió 3D versenysorozat III. fordulóját is a múlt héten tartották meg Kiskunfélegyházán. Az esemény szervezője a KHTK Fénypárduc szakosztálya volt. A Turulok közül vadászreflex íjjal a 17 éves Fekete Boglárka 1., a 18 éves Tóth Milán 1. helyen végzett. Modern pusztai íjjal Bicskeiné Csányi Mária a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában