Futsal

2023.06.09. 07:00

Mánya Szabolcs Sepsiszentgyörgyön folytatja

Három év után búcsúzik Kecskeméttől Mánya Szabolcs, az ScoreGoal Kecskemét Futsal román válogatott futsalosa. A gólerős spíler a kecskeméti éveket követően Erdélyben folytatja pályafutását, ahol a Sepsiszentgyörgy élvonalbeli csapatánál lesz játékos-edző.

Vincze Miklós

Mánya Szabolcs (fekete mezben) Sepsiszentgyörgyön folytatja.

Fotó: BUS CSABA

Mánya Szabolcs 2020-ban érkezett Magyarországra, és szinte egy csapásra a meghatározó alakjává vált az ScoreGoal Kecskemét Futsal gárdájának. Az erdélyi játékos az elmúlt három szezonban ugyanakkor nemcsak játékosként, hanem utánpótlás edzőként is segítette a klubot. Mánya Szabolcs esetében egyáltalán nem hat közhelynek azon kijelentés, hogy rengeteget köszönhet neki a hírös városi futsal sportág. Az általa játszott kilencvenhét hivatalos találkozón összesen ötvenötször talált a hálóba a 34 esztendős, rendkívül kreatív játékos, akiről nyugodtan kijelenthető, hogy a csapat lelke volt. Most azonban, három küzdelmekkel teli, és a klub fejlődését tekintve folyamatosan felfelé ívelő év után új kihívások elé néz, és elhagyja a kék oroszlánok kötelékét:

–Véget ért egy, a számomra örökre emlékezetes korszak, amely rendkívül izgalmas volt, sikerélményekben gazdag, és tengernyi szép emlék kötődik hozzá

– jelentette ki a játékos. – Ez az év volt az, amelyben a klub történetének legszebb eredményét értük el, és bár nem sikerült érmet szereznünk, a kupában és bajnokságban is a legjobb négy között tudtunk lenni, ami szerintem megsüvegelendő teljesítmény. Természetesen van bennem szomorúság, ugyanis az itt eltöltött három év meghatározó volt az életemben, de új kihívások várnak rám, amelyeket egyébként izgatottan várok. Úgy érzem, hogy ezt a döntést kellett most meghoznom. Mindig is a szívemben fogom hordani Kecskemétet, követni fogom az eredményeiket, és természetesen nekik fogok szurkolni. Ugyanakkor segítek bármiben, ha arra bármikor szüksége lesz rá a klubnak – nyilatkozta Mánya Szabolcs.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában