Kiskunfélegyháza

2023.06.17. 07:00

Íjászattól a gyöngyfűzésig sikeresek voltak a Koppányok – galériával

A kiskunfélegyházi Turul Koppány Íjász Egyesület újabb kiváló versenyeredményekről, dobogós eredményekről adott számot. Sőt egy különlegességről is hírt adott, egyik tagjuk gyöngyfűző kiállítást tartott.

Sebestyén Hajnalka

Fotó: Kapott fotó

A Turul Koppányok sok versenyen bizonyítottak a közelmúltban. Négy fős csapattal utaztak Örkénybe a Sebestyén Ferencről elnevezett 3D emlékversenyre. A Koppányok célja elsődlegesen ezen a versenyen az volt, hogy gyakorolják a 3D-s állatok lövését. 24 célon, 2 vesszővel zajlott a verseny. Modern pusztai íjjal Bicskeiné Csányi Mária 2., Szeibert Imre 5. helyezett lett. Vadászreflex íjjal Fekete Boglárka 1., Tóth Milán 19. végzett. 

A kiskunhalasi DAR 3. fordulóján öt Koppány íjász versenyzett közepesen nehéz pályán. A versenyt szervező Halasi Napsólymok ÍHE a pálya építésénél kihasználta a homokbuckák adta terep összes lehetőségét, így a versenyzők lőttek felfelé, lefelé, gödörből, meredek homokbucka oldaláról is. Modern pusztai íjjal Bicskeiné Csányi Mária 2., Szólya Imre 3., Csatlós Norbert 16. helyezett lett. Vadászreflex íjjal Zoboki Csenge 2. helyen, Balanyi Sándor 4. helyen végzett.

A Turulok képviseletében Nagy Zoltán Tiszaföldváron versenyzett, az Aranyhegy Íjászok szervezésében lebonyolított Pünkösd 2023. örömíjászversenyen. Erős szélben 15-25 méter közötti távolságokra kihelyezett célokra kellett lőnie. Modern pusztai íjjal a középmezőnyben, a 12. helyen végzett.

Bicskeiné Csányi Mária a XVI. Tatai Történelmi versenyen, a Tatai tónál a modern történelmi íjával, önmagával is harcolva, a negyedik helyen végzett.

Balanyi Sándor Baracson, Gyetvai Attila által rendezett 3D versenyen vett részt. 3D jellegű volt, félidőben átrendezett pályával, 2x 10 célon. Balanyi Sándor vadászreflex íjjal a 3. helyen végzett.

A DAR 3. fordulóját Szatymazon rendezte meg a Déli Farkasok Sport és Hagyományőrző Íjász Egyesülete, esős időben. 24 célra lőttek a Koppányok, három vesszővel. Modern történelmi íjjal Bicskeiné Csányi Mária 3., Szólya Imre 3., Szeibert Imre 4., Csatlós Norbert 10. helyezést ért el. Vadász íjjal Varga-Bene Olívia 2., Zoboki Csenge 2., Balanyi Sándor 6. lett.

Keserű Szilvia Dunaharasztiban megrendezett Csodaturmix elnevezésű játékos örömíjász versenyen mérette meg magát, középmezőnyben végzett.

Örkényben a 3D GP 3. fordulóján vett részt Fekete Boglárka. Első napon nyújtott teljesítménye a 3. helyre volt elég. Másnap újult erővel, mentálisan felkészültebben állt rajthoz, és így szép teljesítménnyel sikerült kompenzálnia és végül 1. helyezett lett.

A Turul Koppányoknak van egy másik csapata is. 

A Turul Koppány gyöngyfűző szakköre a napokban rendezte meg kiállítását a Kiskunfélegyházi Vállalkozók Ipartestületében. A szakkör a Nemzeti Művelődési intézet támogatásával és oktatásával jött létre. A kiállítást Kun Zsófia, a Nemzeti Művelődési Intézet Bács-Kiskun Vármegyei Igazgatója nyitotta meg. A szakkör témájáról és tematikájáról, a gyöngyfűzés mint népi tárgyalkotó művészet szakrális funkciójáról, és a szakkör közösségépítő szerepéről Kis Mónika, Turul Koppány íjász beszélt. A 2022 novemberétől 2023 májusáig tartó gyöngyfűző szakkör tagjai voltak: Csányiné Bokor Erika, Dongó Anita, Dongó-Gárgyán Imola, Fekete Andrásné Jutka, Kis Mónika, Vereb Rézi és Verebné Makány Éva voltak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában