Labdarúgás

2023.05.07. 09:38

Lezárná a nyitott kérdéseket a Tiszakécskei LC

A Merkantil Bank Liga (NB II.) 36. fordulójában a Tiszakécskei LC a Dorogi FC-t fogadja vasárnap. A hazaiak ezen a mérkőzésen győzelemmel szeretnék bebiztosítani a helyüket a másodosztályban a következő idényre is.

Szentirmay Tamás

Archív-felvétel

Fotó: Szentirmay Tamás

A dorogiak szerepelnek eddig a legrosszabbul a másodosztályú bajnokságban, a legutóbbi három fordulóban egyaránt vereséget szenvedtek, így sereghajtók. A Tiszakécske elleni mérkőzés létfontosságú számukra, mert egy esetleges vereség után szinte biztos, hogy a harmadosztályban folytatják. Éppen ezért nem lesz könnyű a vasárnapi mérkőzés a Tiszakécske számára sem. 

A hazaiak az utolsó három mérkőzésükön három pontot szereztek, meglehetősen hullámzó teljesítményt nyújtva, így az eredményességhez javulni kellene tiszakécskei oldalon. A találkozóval kapcsolatban megkérdeztük Klausz László véleményét is, aki győzelmet vár csapatától. 

– A Dorog elleni mérkőzésen győzelemmel szeretnénk bebiztosítani a bennmaradást, mert ha a vendégek nem nyernek nálunk, amiben természetesen reménykedünk, akkor elveszítik minden lehetőségüket arra, hogy bennmaradjanak a másodosztályban. Biztosan úgy fognak hozzánk érkezni, hogy nyerni akarnak. 

Természetesen mi is a három pont megszerzésére törekszünk. 

A Szentlőrinc ellen elhullajtott pontok nagyon hiányoznak, mert ha azok meglennének, akkor már nyugodtabban készülhetnénk. Sajnos vannak eltiltottjaink, még pedig Horváth Zoltán, akit Szentlőrincen a 95. percben kiállítottak. Csáki Róbert és Balázs Benjamin az elért öt sárga lap miatt nem játszhat. Ők mind a hárman meghatározó embereink, így hiányozni fognak. Szerencsére a sérültek rendbejöttek, egyedül Farkas Norbert az, aki még nem bevethető – tette hozzá a tiszakécskei vezetőedző. 

A dorogi mérkőzést azért is kellene megnyerni a Tiszakécskének, mert akkor már 46 pontja lenne a csapatnak és nem tudna kiesni, de még osztályozót sem kellene játszani. Osztályozón ugyanis a 16. és 18. helyen álló csapatok fognak majd találkozni, a három NB III-as bajnokkal. Hazai pályán kell tehát bebiztosítani a következő évi másodosztályú részvétet. Ennek a reális esélyei megvannak,amivel jó eséllyel élni is fog a Tiszakécske, mert a tudásuk alapján mindenképpen ott a helyük a másodosztályban a Tisza-partiaknak. 

A Tiszakécskei LC–Dorogi FC mérkőzés vasárnap 17 órakor kezdődik a Tiszakécskei Városi Sportcentrumban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában