Kézilabda

2023.05.03. 16:16

A Kalocsai KC már biztosan megnyerte a férfi bajnokságot

Hétvégén újabb izgalmas mérkőzésekkel folytatódtak az NB II.-es és vármegyei bajnokságok. A Mizse KC férfi NB II.-es csapata után újabb együttes gyűjtötte be a bajnoki, a Kalocsai KC ugyanis behozhatatlan előnyre tett szert a vármegyei I. osztály felsőházában a férfiaknál. 

Nyitray András

Fotó: Bús Csaba

A férfi NB II.-ben a déli csoportban ezúttal a már biztosan élen záró Mizse KC pihent hétvégén, azonban így is akadtak természetesen érdekes csaták. Kevés sikerélményt hozott viszont vármegyei szempontból ez a forduló, ugyanis a Kiskunmajsai KC és a Kecskeméti TE U23-as csapata is pont nélkül maradt. A kiskunmajsai együttese a Budai Farkasoktól kapott ki 44–33-ra idegenben, míg a kecskeméti fiatalok a Dabas KC VSE U23 otthonában maradt alul 35–21-re. Egyik csapat sincs jó passzban, a Kecskemét továbbra is csak a 11. helyen áll, míg a Kiskunmajsa visszacsúszott a 9. pozícióba már. 
A dél-nyugati csoportban a Kalocsai KC együttese ezúttal a Lajosmizséhez hasonlóan pihent, a Kiskőrösi KSK azonban nem. A csupán három pontttal rendelkező sereghajtó ezúttal sem tudott komoly ellenállást kifejteni hazai pályán, a Pécsi VSE 24–39-re nyert idegenben. 

A női NB II. dél-keleti csoportjában a Bácsalmási PVSE tavasszal kisebb visszaesést produkált, így fontos lett volna hazai pályán nyerniük az Orosháza ellen. Dankó Ervin együttese hozta is a pontokat, miután 40–25-re sikerült nyerniük. A Mizse KC az éllovas PC Trade Szeged vendége volt, és a papírformát nem is tudta felborítani Hollós Máté együttese, mely végül 36–20-ra kapott ki. A PVSE jelenleg az ötödik a tabellán, míg a Lajosmizse a hetedik pozíciót foglalja el. 

A vármegyei bajnokság legfontosabb eseménye a férfiaknál történt hétvégén, hiszen eldőlt, mely együttes nyeri meg a bajnokságot. A Kalocsai KC már az alapszakaszban is nagyon stabilan teljesített, és formahanyatlás a felsőházi rájátszásban sem történt náluk. A KKC a Kiskunhalast fogadta ebben a körben, s miután 30–23-ra nyert, biztossá tette az aranyérmet már két körrel a zárás előtt. A Kalocsa kiemelkedett, de a második helyért még hatalmas csata zajlik majd az Euroscale Kecskemét, a Kiskunhalas és a Soltvadkerti TE között. Mivel a Kecskemét 25–23-ra nyerni tudott Soltvadkerten, fel tudott lépni az ezüstérmes pozícióba átmenetileg. Eldőlt egyébként az is, hogy ki nyeri meg az alsóházat, a Soltvadkerti KUSE ugyanis a Kecskeméti Kézilabda Sport 35–24-es legyőzésével biztos előnyre tett szert a riválisokkal szemben. 

A nőknél egyetlen mérkőzést rendeztek a felsőházban, az viszont alaposan megkavarta az esélyeket a hajrá előtt. A címvédő, egész szezonban remekül menetelő Nemesnádudvar Kalocsára látogatott, ahol meglepő, 38–27-es vereségbe szaladt bele a tavalyi bajnok. A Nemesnádudvarnak hét pontja van így, a Kalocsának hat, míg a Kiskunhalas négy egységgel lohol a nyomukban. Az alsóházban is egy találkozóra került sor, a Tisza Volán 26–22-re verte meg a STE-t. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában