Labdarúgás

2023.03.23. 11:57

Vereséggel kezdte elitkörös szereplését a magyar U19-es válogatott

Szerda este kezdte meg szereplését az Eb-részvételért zajló elitkörben a magyar U19-es válogatott. Szélesi Zoltán csapata a házigazda Angliával találkozott, s végül nagyon szoros mérkőzésen maradt alul a nyitányon.

Nyitray András

Illusztráció

Fotó: shutterstock.com

A magyar csapatban két Bács-Kiskun vármegyei klubban pallérozódó fiatal is helyet kapott, a tiszakécskei Vajda Botond a kezdőcsapatban, a kecskeméti Polyák Kristóf – aki végül nem lépett pályára – a kispadon kapott helyet. Angol oldalon Premier League topcsapatok tehetségei sorakoztak fel, így nagyon nehéz találkozóra volt kilátás. Kiegyenlített kezdés után a hazaiak egyre inkább átvették a kezdeményezést, s a 33. percben Webster góljával meg is szerezték a vezetést.

Aktívabb lett ezt követően a magyar csapat, de az 57. percben Gruber Zsombor megkapta második sárga lapját, így tíz emberrel maradtak. A 66. percben közel járt így is az egyenlítéshez Szélesi Zoltán csapata, de Kocsis lövését kivágták a gólvonalról. Az egyenlítés már nem sikerült, Anglia így 1–0-ra nyerni tudott. A másik mérkőzésen Törökország és Izland 2–2-es döntetlent játszott.

A magyar U19-es válogatott szombat este Törökország ellen folytatja elitkörös szereplését.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában