Labdarúgás

2023.02.06. 12:58

Szorgalmasan készül, de nem mozdul ki hazulról az Akasztó

Akárcsak a klubok többsége, javában benne van már a tavaszi idényre való felkészülésben a vármegyei első osztályú bajnokságban szereplő Akasztó FC. A hétvégén két felkészülési mérkőzést is megvívtak, szombaton a Dömsödöt, vasárnap pedig a Kelebiát fogadták.

Vincze Miklós

Fotó: Beniczki Dávid

Ami az infrastruktúrát illeti, az őszi idény dereka óta irigylésre méltó helyzetben van az Akasztó, hiszen készen áll, sőt, sikerrel bemutatkozott az új füves pálya, és folyamatos használatban van a műfüves pálya is. Ennek köszönhetően nem nehéz edzőpartnereket hívni Akasztóra, szívesen jönnek ide játszani, hiszen kiválóak a viszonyok, és aki ide érkezik, az tudja, hogy kulturált körülmények között fog tudni készülni, meccselni. Judák László, az egyesület technikai vezetője elmondta, hogy mindezek fényében nem is terveztek idegenben játszani a felkészülési időszakban, az összes edzőmeccsüket hazai pályára kötötték le. A keret egyébként január második felében kezdte meg a felkészülést a tavaszi szezonra, egészen a bajnoki rajtig heti három edzés szerepel a programban, és összesen hét felkészülési mérkőzést terveztek be. A felkészülési időszak elején hétvégenként kettő, a folytatásban hétvégenként egy összecsapást.

Ami a csapat helyezését illeti, azzal már kevésbé elégedettek az akasztóiak, mint az infrastruktúrával. Pedig az ősz folyamán le ritkán focizták a csapatot a pályáról, szinte mindenkinek egyenrangú ellenfele volt a Szrenkó István vezette gárda, mégis mindössze három győzelemmel, négy döntetlennel, és hat vereséggel az utolsó előtti helyen telelt a felnőtt csapat. Az őszi idény végére kialakult gólkülönbség sejteti, hogy mi lehet a probléma. A tizenkilenc kapott gól nem sok, a tizenegy rúgott gól azonban édeskevés. A vezetőségnek azonban nem kellett a tabellát tanulmányozni ahhoz, hogy ezt a problémát fölfedezzék, az ősz folyamán folyamatosan elismerték, hogy egyelőre nincs olyan a csapatban, akinek pontosan a lábára illene a góllövő cipő. Az eddigi felkészülési mérkőzések során ugyanakkor a góllövéssel nem volt probléma, ahogy a Hamupipőke című mesében is sokan felpróbálták a bálon elhagyott cipellőt, úgy az akasztói keret tagjai közül is többen próbálgatták azt a bizonyos góllövő cipőt, és többeknek is passzolt a lábára. Nem is ártana a jelenleg rendelkezésre áll kereten belül felfedezni a két akasztói gólzsák, a ma már technikai vezetőként a klubot szolgáló Judák László vagy a nemrégiben visszavonult gólzsák, Lázár Zsolt utódját, hiszen nagy játékosmozgás nem várható Akasztón a télen.

–Azt nem mondom, hogy változás egyáltalán nem lesz, hiszen jelen állás szerint elképzelhető, hogy bővül a keretünk, ahogy az is, hogy távozó is lesz, de csak egy-két játékosról van szó, és hogy egészen pontosan kik és merre tartanak majd, azaz ki érkezik és ki távozik, arról majd csak akkor nyilatkoznánk, amikor végleges lesz a helyzet

 – jelentette ki Judák László, akinek a góljait, gólratörő játékát manapság, a gólínséges időkben a szokásosnál gyakrabban felemlegetik az akasztói pálya mellett.

A csapat az első felkészülési mérkőzését január 28-án, szombaton játszotta, akkor a Ráckevét látták vendégül. 3–3-ra végződött az a mérkőzés, akasztói részről kovács Tibor, Szabó Zsolt és Szabó Ákos voltak azok, akik felpróbálták a góllövő cipőt, és passzolt a lábukra. Másnap az örök rivális Kiskőröst fogadták, azt a meccset a Kiskőrös nyerte 5–2-re, hazai részről Szabó Ákos és Palla Lajos találtak be a vendégek kapujába.

A mögöttünk álló hétvégén újra két mérkőzést vívott meg a vármegye egyes felnőtt csapat. Szombaton a Dömsödöt fogadták – a Dömsöddel, akárcsak a Ráckevével évekre visszamenően jó kapcsolatot ápol az akasztói egyesület, így tehát természetesen volt, hogy nem csak a pályán várták őket, hanem a mérkőzés után is megvendégelték a dömsödieket –, vasárnap pedig a Kelebia érkezett. Nagy volt a sürgés-forgás a próbafülkénél, ahol a gazdára váró góllövő cipőt tárolják, ugyanis mind a két napon nyolcszor is betalált Szrenkó István csapata. A Dömsöd ellen a viharos idő sem volt akadálya annak, hogy rúgja a gólokat a hazai gárda. Bajusz Patrik kétszer is betalált, a további gólokat Boldizsár Csaba, Szabó Zsolt, Kerekes Márk, Márki Bence, Szabó Ákos és Bányai Máté jegyezték. A Bács-Kiskun vármegyei másodosztályú bajnokságban szereplő Kelebia ellenében a hazaiak újra nyolcszor köszöntek be, Palla Lajos háromszor is, de szerzett gólt Németh Tamás, Molnár Edvárd, Boldizsár Csaba, Szabó Zsolt és Bányai Máté is.

E héten, szombaton a Bölcskét fogadják az akasztóiak, 13 órai kezdettel, február 18-án és 25-én pedig a szomszédvár, a vármegyei másodosztályú bajnokságban második helyen álló Solt lesz az ellenfél, hogy egy hétre rá, március 5-én aztán már bajnokit vívjanak az akasztóiak, hazai pályán, a Jánoshalma ellen. Akasztón alighanem azt se bánnák, ha addig egy susztert is fel kellene keresni annak okán, hogy több példányban lenne szükség a góllövő cipellőre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában