Labdarúgás

2023.02.01. 16:41

Polyák és Győri is meghívást kapott

A magyar U19-es válogatott ezen a héten Izraelben vesz részt felkészülési edzőtáboron, ahol a házi­gazdákkal kétszer is összecsap Szélesi Zoltán együttese. A magyar keretben az NB I.-es Kecskeméti TE két játékosa is helyet kapott.

Nyitray András

Polyák Kristóf már pályára is lépett a válogatottban

Forrás: KTE

Kecskemétről a középhátvéd poszton bevethető Polyák Kristóf, illetve a védelem jobb oldalán is otthonosan mozgó Győri Ábel kapott meghívót, utóbbi eredetileg tartalék volt, ám végül sérülés miatt az utolsó pillanatban mégis úgy alakult, hogy utaznia kellett. 

A Szélesi Zoltán vezette együttes tavaly ősszel Walesben harcolta ki az Eb-elitkörös szereplést, majd a de­cemberi sorsoláson kiderült, hogy a címvédő, házigazda angolokkal, valamint a törökökkel és az izlandiakkal mérkőzik meg márciusban az Európa-bajnoki szereplést érő csoportgyőzelemért. Ennek jegyében zajlik már a felkészülés Izraelben is, ahol az első találkozót már abszolválta is az U19-es együttes. 

Az első mérkőzést kedden vívták a csapatok, és ezen a találkozón Szélesi Zoltán új felállási formát gyakorolt játékosaival, három védővel küldte pályára kezdőcsapatát. A helyzetek sokáig mindkét oldalon kimaradtak, ám a mérkőzés hajrájában végül Izrael egyszer be tudta venni a magyar kaput, így 1–0-ra nyerte az összecsapást. Az első mérkőzésen Polyák Kristóf kapott lehetőséget, aki kezdőként végig pályán volt, Győri Ábel még nem jutott lehetőséghez egyelőre. A folytatásra és a visszavágóra csütörtökön kerül sor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában