Röplabda

2023.02.02. 15:43

Klasszikus rangadóval folytatja szereplését a Kecskeméti RC

Péntek este folytatja szereplését a férfi Extraliga középszakasz 5–8. helyért zajló csatájában a Kecskeméti RC, mely a FINO Kaposvár otthonában szállhat harcba a pontokért. 

Nyitray András

A kecskeméti RC egy korábbi mérkőzésen

Fotó: Bús Csaba / archív-felvétel

A találkozó kapcsán nyugodtan kijelenthető, hogy csalódott csapatok fognak összefutni a középszakasz alsóházában, hiszen a Kaposvár és a Kecskemét is az első négy helyért harcolt még az alapszakasz utolsó fordulójában. A Kaposvár végül egy ki-ki meccset bukott el a Kazincbarcika ellen, míg a Kecskemét hiába verte a MAFC-ot, a riválisok eredményei miatt lemaradt az első négyről. 

Búslakodni egyik csapatnak sem volt ideje, hiszen a Magyar Kupa elődöntőjében is érdekeltek a felek, igaz, nem egymás ellen küzdenek a döntőbe jutásért. A Kecskemét az első meccsét már lejátszotta az oda-visszavágós párharcban a címvédő Pénzügyőr ellen. Nagy József csapata a szezon legjobb játékával rukkolt elő, így különösen fájó volt, hogy 2–1-es hátrányból is meg tudta nyerni 3–1-re a meccset a PSE. A Kaposvár jövő szerdán vívja a mérkőzését a Kazincbarcika ellen, így a bajnoki meccs kapcsán ez a kecskemétiek malmára hajthatja a vizet, hiszen a somogyiak alighanem már inkább a kupára helyezik a nagyobb fókuszt, ahol garantáltan érmet szerezhetnek, ha sikerrel veszik a párharcot. 

Az alsóházban egyébként a Kecskemét–Kaposvár csaták dönthetnek arról, ki szerzi meg végül az ötödik helyet, ezt erősítik az eddigi eredmények is. A Kaposvár a Kistext 3–0-os legyőzésével indította otthon az alsóházi küzdelmeket, míg a Kecskeméti RC ugyancsak otthon verte meg 3–0-ra a MAFC-ot. Az alapszakaszban kétszer is nyerni tudott a Kecskemét, idegenben 3–2-re gyűrték le ellenfelüket, míg hazai pályán 3–1-re bizonyultak végül jobbnak Nagy József tanítványai. 

A FINO Kaposvár–Kecskeméti RC találkozót péntek este 18 órakor rendezik meg a kaposvári Városi Sportcsarnokban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában