Röplabda

2023.02.20. 10:33

Kikapott Debrecenben a HÉP-Röpke SE

A Debrecen vendége volt a kecskeméti HÉP-Röpke SE a női NB II. Keleti csoportjában, az alapszakasz hajrájában. Az előzetesen is esélyesebbnek tűnő hajdúságiak biztosan nyerték a mérkőzést.

Vincze Miklós

Fotó: Bús Csaba

Erki Milán, a kecskemétiek vezetőedzője már a találkozó előtt elmondta, hogy valójában igen nagy bravúr lenne, ha sikerülne legyőznie a csapatának a tabellán előrébb álló Debrecent.  

–Az ősszel sikerült ugyan a Debrecen ellen egy bravúros győzelmet aratnunk, de el kell ismernem, hogy az volt az a mérkőzés, amikor nekünk miden összejött, amikor a csapat a csúcsformáját hozta, amikor mindent felvonultattak a lányok, amit tudnak. Természetesen ezúttal is nagyon szeretnénk meglepetést okozni Debrecenben is, de tudjuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk – nyilatkozta előzetesen.

Nem is lett könnyű dolguk, sőt, ez erőviszonyok terén a hazaiak javára fennálló különbséget még tetézte, hogy a kecskeméti csapat némi túlzással jó, hogy ki tudott egyáltalán állni, annyira sok volt az alapcsapatból a hiányzó. Így aztán nem meglepő, hogy 3–0-ás játszmaaránnyal hozta a mérkőzést a DEAC, kecskeméti szemmel némi vigaszt jelent, hogy két játszmában is sikerült igen kiélezett küzdelemre kényszeríteni a vendéglátókat. A debreceniek az első szettet 25:23, a másodikat 25:15, a harmadikat pedig 25:21 arányban nyerték meg.

–Betegség miatt a csapat fele nem állt ma a rendelkezésemre, de a vereség dacára elégedett voltam a pályán mutatott játékunkkal – értékelt Erik Milán. – Az alapszakasz nagy kérdései már eldőltek, a mérkőzésnek tehát egyik fél számára sem volt már igazi tétje, ez érződött is olykor a játékosok mentális teljesítményén. Dolgozunk tovább, az új célkitűzésünk az, hogy az alsóházban szeretnék veretlenül zárni a szezont.

DEAC–HÉP-Röpke SE 3-0 (23, 15, 21)

DESOK sportcsarnok, Debrecen, játékvezetők: Villás Tibor.

DEAC: Szabó Cs., Tóth V. Bork, Gosztola, Mátyus, Péteri. Liberó: Molnár, Simon. Csere: Som, Gégény, Gáspár. Vezetőedző: Kuszkó Zsolt.

HÉP-Röpke SE: Bondár, Horváth J., Barabás, Pintér, Illés Kiss L. Csere: Baranyi. Vezetőedző: Erki Milán. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában