Labdarúgás

2023.02.23. 16:17

Az első hatot célozza a Bajai LC – galériával

A Bajai LC a legalacsonyabb osztályból indult két éve, mára meghatározó csapata lett a vármegyei első osztálynak. Koch Tamás vezetőedző az őszi idény előtt úgy nyilatkozott, hogy néhány csapatot szeretnének megelőzni, most átértékelte az eddigieket, magasabbra rakják a mércét. Idén az első hatban szeretnének végezni, ezt már sikeres szereplésnek tekintenék.

Márton Anna

– Tavaly olyan célokkal vágtunk neki a szezonnak, hogy próbáljunk meg méltó ellenfelei lenni az ellenfeleknek – tekintett vissza Koch Tamás. – Nagy elvárásaink nem voltak, a fő célunk az volt, hogy jó lenne egy-két riválist megelőzni. Az ősz remekül sikerült, jól elkaptuk a rajtot, zsinórban négy győzelemmel kezdtünk és ez megalapozta a későbbi lendületet. Várakozás felett szerepeltünk és végül az ősszel a harmadik helyet szereztük meg.

Hozzátette, hogy azok a játékosok akiket a nyáron hoztak, már rendelkeztek vármegye egyes rutinnal, ők jó igazolásnak bizonyultak. A tél viszont – ami a felkészülést illeti – nem úgy sikerült, ahogy szerették volna, mert többen betegséggel, sérüléssel küszködnek.

Knap Tamás és Nagy Előd sem tudott részt venni az edzéseken, nem tudtak együtt alapozni a csapattal.

– Mindkettőjük hiánya nagy veszteség. Tóth Dániel, aki folyamatosan védett az ősszel, munkahelyi elfoglaltság miatt nem tudott részt venni a munkában, de remélem, be tud kapcsolódni legalább cserekapusként. Két olyan csatárra sem számíthatunk tavasszal, akik ősszel meghatározó játékosok voltak: Varga Stefano abba hagyja az aktív játékot, Kerezsi Ferenc pedig sérüléssel küszködik.

Vízhányó Gábor eligazolt Vaskútra, de vannak érkezők is. A Bajai LC új játékosa Lóki Tamás BLSE nevelésű játékos, szerepelt a LUA-ban aztán Kozármislenyben játszott az utánpótlásban, az utolsó félévét Baranya vármegye első osztályában, a Nagykozárban töltötte. A másik igazolás Dózsa Marcell, aki hasonló utat járt be, annyi különbséggel, hogy paksi és érsekcsanádi kitérő után tért vissza haza.

A BLC a Petőfi-szigeti műfüves futballpályán tudott edzeni, amit a Labdarúgás Utánpótlás Alapítvány üzemeltet. Heti négy alkalommal edzettek, a pályáért és az utánpótlás biztosításáért közel kétmillió forintot fizetnek. Koch Tamás hangsúlyozta, hogy ez komoly terhet jelent a klubnak, de mindenféleképpen szeretnék elérni azt, hogy a bajai játékosoknak ne kelljen vidékre menni, ezért vállalják, hogy fizetnek a pálya használatáért.

Az edzőmérkőzések felemás sikerrel értek véget. Volt ami biztató volt, de olyan is, ahol nagy vereségbe szaladt bele a BLC.

– Bonyhádon nagyon hiányosan álltunk fel, 7–0–ás vereséget szenvedtünk. Előtte játszottunk három vármegye egyes tolnai és baranyai csapatokkal, ezekből kettőt nyertünk, egy pedig döntetlen volt. Ha meg akarjuk közelíteni az őszi szereplést akkor nagyon oda kell figyelnünk. Az is fontos, hogy a sérültek felépüljenek. A létszámunk is kevesebb mint tavaly, bízom abban, hogy számíthatok a LUA egy-két fiataljára erősítésként. A Bajai LC és a LUA együttműködését még lehetne finomítani. Az én véleményem az, hogy azokat a fiatal játékosok akik már megértek arra, hogy a felnőtt fociban kapjanak lehetőséget, hiba az ifi bajnokságban szerepeltetni. Nyilván a LUA is a saját érdekeit tartja szem előtt. A legszerencsésebb az lenne, ha nem egy napon lennének a mérkőzések és számíthatnék ezekre a játékosokra – utalt a megoldásra.

Változás várható a hazai mérkőzések időpontját illetően. A bajnokság elején Szeibert Mihály az első néhány fordulóban szerepelt a csapatban, de később ausztriai munkavállalás miatt a hajrában nem számíthatott rá az edző. Mivel ő komoly erősítést jelent és hétfőre vissza kell érnie a munkahelyére, ezért nem vasárnap, hanem szombatonként fogják rendezni a hazai mérkőzéseket.

A BLC anyagi hátteréről Koch Tamás úgy nyilatkozott, hogy várják az önkormányzat döntését. Önkormányzati támogatás nélkül nem tudnak működni, már csak azért sem, mert TAO forrásaik nincsenek. A TAO az utánpótlás nevelést szorgalmazza és azt a LUA működteti. Ez nagy mértékben megnehezíti a BLC helyzetét. Az önkormányzati döntést egy-két héten belül várható.

– Ha nem lesz önkormányzati támogatás, úgy nem látom a csapat jövőjét. Bízom abban, hogy értékelik azt a fejlődést, ami az elmúlt két és fél évben történt. A legalacsonyabb osztályból indultunk és most meghatározó csapat vagyunk a vérmegye egyben. Az, hogy a dobogóra értünk, bizonyítja azt, hogy eredményesen és jól szerepeltünk. Remélem, hogy az önkormányzat felismeri a támogatás fontosságát. Azért is, mert Baján a női kosarasokon kívül mi vagyunk felnőtt csapatsportág, ami még működik. Ötmillió forinttal minden gondunk megoldódna – fogalmazott Koch Tamás a Bajai Labdarúgó Club vezetőedzője.

Három magán szponzort említett, akik komoly segítséget nyújtanak : Csontos Attila, Angeli István és Lugos Roland az Optimum Solaron keresztül segíti a BLC-t. A Mola Gasztro Pub felszereléssel támogatta a csapatot. A továbbiakban szeretnének még bevonni újabb támogatókat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában