Kosárlabda

2023.02.03. 21:55

A KTE szurkolói is sokat tettek a győzelemért

Pénteken este újabb nagy skalpot szerzett a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét a férfi kosárlabda NB I. A csoportjában, miután 88–77 arányban legyőzte az Alba Fehérvárt. A mérkőzést követő nyilatkozatában Forray Gábor akárcsak a szolnoki bravúr után, ezúttal is köszönetet mondott a játékosainak, de a csapatot a győzelembe hajszoló hazai szurkolótábornak is.

Vincze Miklós

Fotó: Bús Csaba

– Megköszönöm a játékosaimnak ezt a hozzáállást – értékelt a mérkőzést követően Forray Gábor, a kecskemétiek vezetőedzője. – Vannak a meccseken belül periódusok, mikor túlságosan elkap minket a hév, és túl gyorsan akarjuk lezárni a támadásokat. Ez nekünk nem fekszik. Ilyenkor mindig visszajön az ellenfél a meccsbe. De a csapatunk erejét jelzi, hogy mikor megállunk, és megbeszéljük, hogy mit kell csinálni, akkor újra eredményesek tudunk lenni a kollektív játékunkkal. Ami a ma esti győzelmet illeti, nagy dolgot vittünk ma végbe. Külön öröm a számomra, hogy az utolsó két percben a lelkes közönségünk már végig állva hajszolt bele minket a győzelembe. Ezért érdemes sportolni, az ilyen felejthetetlen és felemelő pillanatokért. A Fehérvárnak ugyanakkor azt kívánom, hogy lábaljanak ki a gödörből, és nagyon sok sikert kívánok nekik a folytatásra.

– Mindenki rettentően csalódott – nyilatkozta a vendégek mestere, Matthias Zollner. – Egy rossz sorozatban vagyunk benne, és ahogy hétről-hétre jönnek a vereségek a játékosok elveszítik az önbizalmukat. Ez ma meglátszott például a hárompontos kísérleteinken is. Négy bedobott triplával nem lehet kosármeccset nyerni. Most azon kell dolgozni, hogy a játékosok visszanyerjék az önbizalmukat, és minél előbb visszatérjünk a győzelmek útjára. Gratulálok a Kecskemétnek.

– Nagyon örülünk a sikernek – tekintett vissza Wittmann Krisztán, a kecskemétiek csapatkapitánya. – Úgy gondolom, hogy ma végig kontrolláltuk a meccset. Az volt a győzelmünk kulcsa, hogy támadásban jól járt a labda, mentek a passzok, és mindig maradt üresen valaki, aki be tudta fejezni az akciót. Ezt az utat kell folytatni. Dolgozunk tovább, hiszen a jövő héten már a bajnoki címvédővel csapunk össze. Azon a mérkőzésen is mindent elkövetünk majd a győzelem érdekében. .

– Gratulálok a Kecskemétnek, megérdemelten nyertek – mondta Vojvoda Dávid, a fehérváriak játékosa. – Szerettünk volna kijönni a hullámvölgyből ma, de nem sikerült. Látszik, hogy valami megtört a csapatban, nincs rend a fejekben. Össze kell kapni magunkat, változások kellenek. Úgy gondolom, hogy ez a csapat többre hivatott, hogy csak a nyolcba kerülésért küzdjünk. Nehéz négy vereség után pozitívnak maradni, de fel fogunk állni a padlóról, azért vagyunk sportemberek. Mindent megteszünk, hogy az alapszakaszt minél jobb helyen zárjuk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában