Basket Baja

2022.12.21. 14:58

A kosárlabda közeljövőjét ünnepelte Baja – galériával

Az egyéves fennállását ünnepelte meg a Basket Baja Egyesület, amely a bajai kosárlabdázás hagyományainak a folytatása céljával alakult meg, egy évvel ezelőtt. A jeles alkalommal mindegyik bajai utánpótlás csapat bemutatkozhatott.

Márton Anna

A Basket Baja Egyesület jelenleg négy korosztályban összesen öt csapatot versenyezte

Fotó: Pulai Zsóka

Rendkívül jó hangulatú rendezvénnyel ünnepelte meg egyéves fennállását a Basket Baja Egyesület az elmúlt hétvégén. Az új egyesület jelenleg négy korosztályban összesen öt csapatot versenyeztet. Az ünneplésen túl a közösségformálás volt az elsődleges cél. Radnóti Miklós elnök köszönetet mondott a szülőknek az eddigi támogatásért, a rendezvényen végzett segítő munkáért, továbbá a támogatókat, a kiemelt partnereket is köszöntötte annak reményében is, hogy elindult egy olyan folyamat, amelyen együtt dolgozva a minimális középtávú célok elérésében segíthetik egymást. Az utánpótlás nevelő egyesület Basket Baja berkeiben vallják azt is, hogy a főszereplők, a gyerekek mellett nagy szükség van egy példaértékű, példamutató felnőtt gárdára, akikre felnézve tudnak a gyermekek még közelebb kerülni a kosárlabdához.

– A Basket Baja utánpótlást nevelő egyesület nemrég ünnepelte az egyéves évfordulóját. Hétvégén volt egy olyan rendezvényünk aminek több célja is volt. Egyrészt a születésnapot ünnepeltük meg, másrészt pedig szeretnénk olyan közösséget formálni, amely egy igazi kosaras családot hoz össze. Az egyesületnél közel száz játékos edz, most volt arra lehetőség, hogy egyszerre egy időben valamennyi korosztályunk jelen legyen. Ez öt korosztályt, illetve két előkészítő csoportot jelent. Az előkészítő csoportokat az általános iskolákban, jelen esetben a Bajai Eötvös József Általános Iskolában Báthori Magdolna, a Sugovica Iskolában pedig Gorjanác Márta irányítja. 

Szeretnénk ha a többi iskolában is jelen lennénk és azt gondolom, hogy ez irányban lesz is elmozdulás. Illetve az országos bajnokságban szereplő korosztály is együtt volt. 

Az U11-es korosztály csapata, ami a 2012-2013-as születésűekből áll, őket Radnótiné Hofmann Petra irányítja. Van még az U12, U14-es korosztály amelyeket elsősorban jómagam vezetem és versenyeztetem a bajnokságban. Két U16-os csapatunk van, Szabó Norbert a B, Szabó Attila az A csapatot vezeti. Mindkettő hasonló játékerőt képviselő gárda. Egyikben a 2007-esek, a másikban a 2008-asok játszanak – mondta hírportálunknak Radnóti Miklós a Basket Baja Egyesület elnöke

A rendezvényen mindegyik korosztályhoz hívtak vendégcsapatot. Olyan neves és nagy múltú egyesületek jöttek el mint az Atomerőmű SE Paksról, a PVSK Pécsről, a Dombóvári kosársuli, a legkisebbekhez pedig a kecskeméti Mercedes Kosárlabda Akadémia érkezett.

A tervek szerint leghamarabb 2024. őszén az NB II-es bajnokságban indít felnőtt csapatot a Basket Baja, majd a hosszabb távú cél egy stabil B csoportos gárda kialakítása.

– Jelenleg a legmagasabb korosztályunk az U16-os. Ahhoz hogy a felnőtt bajnokságban egy NB II.-ben szerepeljenek, a srácok mellé rutinos, jó hozzáállású, példamutató, alázatos felnőtt játékosokra van szükségünk. Ha őket megtaláljuk, és szeretnék a bajai kosárlabdát segíteni, akkor szívesen várjuk őket, főleg azokat, akik bajai kötődésűek. Azokra gondolunk itt elsősorban, akik az elmúlt időszakban is segítették a felnőtt csapatot, no meg azokra, akik ideje korán elmentek tanulni vagy más város akadémiai versenyrendszerébe bekapcsolódni. Őket ha vissza tudjuk csábítani, és olyan kínálatot és olyan lehetőséget tudunk nekik biztosítani akkor a céljaink tarthatóak. Olyan emberek gyűltek össze a közös cél érdekében, azaz a bajai kosárlabda respektjének visszaállítására, akik garanciát jelenthetnek egy közép- és hosszútávú együtt gondolkodásra. Azt szeretnénk, hogy minden partner, jelenlegi és jövőbeli egyaránt lássa. Szeretnénk legitimen és átláthatóan működni, úgy végezni a munkát, hogy az a bajai sportot és a bajai kosárlabdát segítse. Ezzel a rendezvényünkkel is azt gondolom, hogy megmutattuk mire vagyunk képesek – fejezte ki a reményét Radnóti Miklós elnök.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában