Labdarúgás

2022.11.13. 17:13

Egy büntetővel győzte le a Nyárlőrinc az Ágasegyházát – galériával

A tizenegy forduló után az 5. helyen álló Nyárlőrinc a 8. Ágasegyházát fogadta a megyei másodosztályú bajnokság Északi csoportjában, a 12. fordulóban. A mérkőzés nagy csatát hozott, és egyetlen gólt. Azt a hazaiak szerezték, így a Nyárlőrinc megnyerte a mérkőzést.

Vincze Miklós

Fotó: Vincze Miklós

A két csapat ősz eleji mérkőzésén Ágasegyházán 7–0-ra tudott nyerni a Nyárlőrinc, akkora még nem teljesen vetkőzte le a megye hármas tempót az újonc Ágas. A nyárlőrinci találkozó első tíz perce alapján azonban úgy tűnt, hogy kezdi belakni a megye kettőt az Ágasegyháza, kiegyenlített és nagy intenzitású küzdelem folyt a mezőnyben. A 12. percben egy hazai szöglet után visszafejelt labdát Rimóczi küldött kapásból centiméterekkel a jobb sarok mellé. Két percre rá egy előreívelésnél Balla szaladt ki a kapujából, jelezte, hogy „Enyém!”, meg is fogta a labdát, csakhogy aztán az kicsúszott a kezéből. Ungor azonnal elcsente, elhúzta a kapus mellett, és húsz méterről az üres kapu fölé lőtt. Óriási helyzet volt. A 27. percben Nyúl fejelt a jobb sarokra, Benkó védett. Két percre rá Németh iramodott meg a bal oldalon egy pontos villámindítással, balról, húsz méterről megcélozta a hosszú sarkot, Benó azonban ujjheggyel szögletre tolta a labdát. A szögletet követően újra bravúrral kellett hárítania a vendégek kapusának, majd az újabb szöglet után a kapu előtti tömörülésről kipattanó labdát Rimóczi küldte rá 13 méterről, Benkó egy reflexmozdulattal ekkor is elképesztően nagyot védett. A 35. percben Sipos ívelt előre, Kiss Szabolcs fejjel elvitte a rámozduló védő és a kimozduló hazai kapus mellett is a labdát, előtte is üres volt a kapu, ám a jobb felső sarok mellé lőtt. (Mi tagadás, mind Ungor, mind Kiss Szabolcs üres kapus helyzeténél nehéz lehetett az ágasegyházi kispadon ülni.) A 43. percben Szász vágott ki nagy szólót, végül balról, harminc méterről kegyetlenül rászúrta a hosszú sarokra a labdát, Balla vetődve menteni tudott.

A küzdelem intenzitását, hevességét hűen illusztrálja egy sajnálatos sérülés is. Az első félidő hajrájában a félpályánál ugrottak fel ketten fejelni, ütköztek, és az ütközést követően a hazai Kovács Mihály elterült a földön. A hazai játékosnak vérzett az orra, a két csapat gyúrója a villámkonzílium során abban reménykedett, hogy el talán nem tört. Ez a gyors látleletet azonban utólag tévesnek bizonyult, a játékos nem úszta meg puszta vérzéssel, valóban eltört az orra.

Sportújságírónknak sikerült elkapni a baleset pillanatát.
Fotós: Vincze Miklós

A második játékrész elején ott folytatták a csapatok, ahol az első végén abbahagyták: óriási küzdelem folyt a pályán. Az 52. percben Sipos lőtt a hazai kapura jobbról, majdnem az alapvonalról. Balla bele tudott érni, a labda a gólvonal felé gurult, néhány másodpercet még várt is, hogy vajon ki ér oda előbb. Egy hazai védőnek sikerült mentenie. Az 54. percben egy gyors hazai kontra végén Farkashoz került a labda, ő befordult volna, de buktatták, 11-es. A büntetőt Tóth Roland vállalta, félmagasan a jobb sarokba lőtt, 1–0. Rákapcsolt a Nyárlőrinc, érezhető volt, hogy be akarják vinni a második, döntő találatot. Előbb Malomsoki küldött meg egy nagy lövést balról, Benkó azonban bravúrral menteni tudott. Az 58. percben Szász adott le egy irgalmatlan kemény lövést, negyvenről, Balla kiöklözte a labdát. Két percre rá egy vendég kapu előtti kavarodás végén Rimóczi középről, 14 méterről nagy lövést eresztett meg a bal sarok irányába, Benkó robinzonáddal mentett szögletre. A 67. percben Bálint tesztelte balról, éles szögből Ballát, a hazai kapus is nagyot mentett. Egy percre rá Kiss Szabolcshoz került a labda a 16-os előterében, megnézte magának a jobb alsó sarkot, dermedten nézte minden játékos, néző, rendező, és a játékvezetői hármas, hogy vajon hol köt ki a labda, de elsuhant a sarok mellett. Egy hazai kontra végén Farkas lőtt balról a jobb felső sarok mellé. Óriási lett a küzdelem a mérkőzés hajrájában, a vendégek az egyenlítésért, a hazaiak a győzelem bebiztosításáért küzdöttek. Négy perccel a vége előtt Sipos szabadrúgásból küldte a hazai kapu jobb alsó sarka irányba a labdát, Balla vetődve mentett. Izgalmasak voltak a zárópercek is, gól azonban már nem esett, így megérdemelten győzött a Nyárlőrinc azon a mérkőzésen, amelyre jellemző, hogy egy 11-es döntötte el, hiszen mind a két kapus káprázatos teljesítményt nyújtott.

– Remek meccset játszottunk – értékelt Papp Zoltán, a vendégek technikai vezetője. – Fűtött minket a visszavágás vágya, mert annyira gyenge csapat nem vagyunk, amennyire az ősz eleji, Nyárlőrinctől elszenvedett vereségünk alapján tűnhetett. Ha visszavágni nem is sikerült, de egy végig nyílt meccset játszani igen. Megvoltak a helyzeteink, csak sajnos még az üres kapura sem sikerült betalálni, de azon kívül is voltak helyzeteink. Nagyot küzdött a csapat, és talán nem elhamarkodott az a kijelentés, hogy lassan felvesszük a megyei másodosztály ritmusát. Van még két mérkőzésünk, megpróbálunk tisztességgel helytállni, és tavasszal aztán a miénk a világ.

– A szezon egyik leggyengébb teljesítményét nyújtottuk ma csapat szinten és egyénileg is – értékelt Torbavecz Tamás, a Nyárlőrinc szakvezetője. – Bízom a játék minőségének javulásában a hátralévő két mérkőzésünkön.

Nyárlőrinci LSC–Ágasegyháza SE 1–0 (0–0)

Nyárlőrinc, 140 néző, vezette: Kocsis Tamás (K. Szabó Kristóf, Marton Renáta)

Nyárlőrinc: Balla – Bali (Medveczki 89.), Sajtos, Sáfár, Nyúl, Kovács Mihály (Malomsoki 46.), Németh, Farkas, Rimóczi (Túri 64.), Faragó, Orosz (Tóth R. 46.). Technikai vezető: Puskás Ferenc.

Ágasegyháza: Benkó – Szász, Lévai ZS., Váczi, Kiss Sz., Gudmon (Kovács Marcell 70.), Horváth V. (Papp 79.), Sipos, Magyar (Bálint 60.), Ungor (Hojsza 27.), Lóczi. Technikai vezető: Papp Zoltán.

Gól: Tóth R. az 55. percben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában