Röplabda

2022.10.30. 09:00

Zsinórban harmadjára nyert a Kecskeméti RC

A férfi Extraliga 5. fordulójában a Kecskeméti RC a MÁV Előre SC vendége volt szombaton. A KRC végül öt szettben tudott nyerni idegenben.

Nyitray András

Zsinórban harmadik meccsét nyerte a Kecskemét

Fotó: Bús Csaba / archív-felvétel

Az első játszmát viszonylag simán nyerte meg az Előre, de a folytatásban a Kecskemétnek sikerült egyenlítenie, ehhez a második szettben 31 pontot kellett szzereznie a vendégeknek. Ez lendületet adott Nagy József csapatának, hiszen 25–15-re hozta a következő játékrészt, de a fehérváriak 25–22-es sikere ezután azt jelentette, hogy még gyűrhetik egymást egy kicsit a felek. A KRC bírta jobban a véghajrát, így zsinórban harmadik meccsüket nyerték meg a vendégek a bajnokságban. 

– Győzelemmel hagytuk el a MÁV előre csapatának csarnokát, akik kiválóan fel lettek készítve és óriási csatára kényszerítettek minket. A végén már az idegek harca volt és magas színvonalú játékban estek a pontok mindkét oldalon. Gratulálok játékosaimnak, hogy egy ilyen színvonalú mérkőzésen győzelmet arattak – értékelt Nagy József, a KRC vezetőedzője. 

MÁV Előre SC-Foxconn–Kecskeméti RC 2–3 (19, –29, –15, 22, –13)
Székesfehérvár, 128 néző. V: Kiss Z., Szabó Zs.
MÁV Előre: Ambrus, Boa, Szabó, Koci, Kholman, Doda. Csere: Takács, Szentesi (liberók), Deliu, Balázs, Bibók. Vezetőedző: Dávid Zoltán
KRC: Boldizsár, Baserio, Fundora, Keen, Argilagos, Kecskeméti. Csere: Gebhardt (liberó), Varga, Szabó, Farkas. Vezetőedző: Nagy József

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában