Galériával

2022.10.23. 07:00

Utolsó percben szerzett góllal tartott otthon pontot a Császártöltés

A megyei harmadosztályú bajnokság kilencedik fordulójában a tabellán hatodik Balotaszállás látogatott a tizenegyedik helyen tanyázó Császártöltéshez. A mérkőzésen két góllal is vezettek a vendégek, de az utolsó percben egyenlíteni tudtak a hazaiak.

Földes Péter

Fotó: Pozsgai Ákos

Az első helyzet a vendég gárda előtt adódott, Kaszap Attila ugratta ki a 7. percben Vincze Gergőt, aki bevitte a kapu torkába a labdát, de mellé lőtt. A folytatásban a vendégek birtokolták többet a labdát, de nagy lehetőséget egyik csapat sem tudott kialakítani. A 17.percben Varga Liviu lőtt húsz méterről kapura, de a labda elkerülte a kaput. A 25. percben is a balotaiak alakítottak ki nagy lehetőséget, ismét Vincze futott el a bal oldalon, majd tizenöt méterről, de mellé passzolta a játékszert. A 36.percben megszerezte a vezetést a Balotaszállás. Földes cipelte a labdát húsz méteren keresztül, majd külsővel adott remek ütemű labdát Racsmán Szabolcsnak, aki egy átvétellel átverte a kapust és az üres kapuba gurított, 0-1. Négy perccel később megduplázták előnyüket a vendégek. Varga Dávid bedobása Teremi Zoltánhoz került, aki az üres területbe rúgta a labdát. Földes az elmélázó védők között lecsapott a játékszerre, majd továbbította Vinczének, aki harmadik lehetőségét már nem hibázta el és a kapuba helyezte a labdát, 0-2.

A második játékrészben egyértelműen a hazaiak akarata érvényesült. Teljesen beszorította a töltési együttes a kapuja elé a vendégeket. Az 56. percben Batánovics Krisztián került nagy helyzetbe, de nem talált kaput. Majd három perccel később Teremi Dániel szabálytalankodott Batánovics ellen, húsz méterre a balotai kaputól. A szabadrúgást Májer vállalta el, aki gyönyörűen csavarta el a sorfal felett a labdát, de az a kapufáról kifelé pattant. Nyolc perccel később ismét hasonló volt a forgatókönyv, de ezúttal Szűcs Csaba kapus fogta a labdát. A 78. percben szépített a Császártöltés. Egy felívelt labdát néztek el a védők, majd Batánovics tartotta meg a labdát és továbbította azt Varga Liviunak, aki tizenkét méterről passzolta be a labdát Szűcs mellett, 1-2. Ezt követően is volt két nagy lehetősége a töltésieknek, de ekkor még nem tudtak egyenlíteni. A 92. percben jött a csattanó, a csereként beállt Gyurászovics térült-fordult a balotai kaputól tizennégy méterre, majd lőtt, ami a bal felső sarokban kötött ki, 2-2.

Császártöltés EFSK – Balotaszállás 2–2 (0–2)

Császártöltés, 100 néző, vezette: Szabó Gábor (Bányai Dániel)

Császártöltés: Stefánovits - Kurucz, Árvai (Schaffer 58.), Huber, Májer (Barabás 89.), Varga L., Varga Z., Batánovics, Szarvas, Wiedner (Gyurászovics 58.), Bódi.

Balotaszállás: Szűcs Cs. - Lőrincz, Beke, Racsmán (Schveitzer 46.), Földes, Vincze, Kaszap, Teremi Z. (Szarvas 67.), Ropos, Teremi D., Varga D.

Gól: Varga L. a 78., Gyurászovics a 92. Illetve Racsmán a 36., Vincze a 40. percben

Sárga lap: Racsmán 13., Teremi D. 58., Schveitzer 78. percben

Kiss László, a Császártöltés edzője: – Az egész bajnokságban létszámhiánnyal küzdünk, azonban szinte minden meccsen volt keresnivalónk. A mai találkozóra kitérve volt ma három cserém, ami azért ritka, próbáltam mindenkinek játéklehetőséget adni. Azt gondolom, hogy ez sikerült, megmutattuk, hogy tudunk küzdeni, harcolni. A találkozó összképe alapján reális a döntetlen, ugyanis a második játékrészben rengeteget tettünk, hogy egál legyen.

Mezei Csaba, a Balotaszállás edzője: – Nehéz mit mondani a mai mérkőzés után, nem tudtunk teljes összeállításban játszani. Az első félidőben volt négy-öt lehetőségünk, ott lezárhattuk volna a meccset. Szokatlan nekünk ez a hatalmas pálya, el is fáradtunk az első félidő után. A második játékrészben kevésbé voltunk élesek, nem nagyon volt lehetőségünk. Nagyon sajnálom, mert fél percen múlott a bravúr.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában