Judo

2022.10.21. 15:20

Jól szerepelt a svájci nemzetközi versenyen a felsőszentiváni Olasz Krisztina

Olasz Krisztina, a Bajai Egységes Pedagógiai Módszertani Intézmény és Gyermekotthon tanulója, felsőszentiváni diák, speciális sportoló. Csete Margittal, a Mogyi Bajai Judo Klub edzőjével 2021 nyarán kezdte meg az edzéseket.

Márton Anna

Olasz Krisztina (balra) és Csete Margit, a Mogyi Bajai Judo Klub edzője

Fotó: Márton Anna

Szentesen 2021 augusztusában a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség által megrendezett Nemzeti Játékokon szerencsésen sikerült a megméretés, mely egyben új lehetőséget teremtett arra, hogy kipróbálja magát számára ismeretlen világban is. Krisztinát szülei hetente több alkalommal beviszik Felsőszentivánról Bajára, hogy egyénileg is foglalkozhassanak vele. Az idei évben megrendezett rangsorversenyt megnyerte, országos bajnok lett. Az olimpiai kvalifikációs versenyen második helyezést ért el.

Nagy meglepetés érte a családot, mert Vörös Szilárd polgármester közbenjárására a Rotary Club 100 ezer forinttal támogatta Olasz Krisztina sportolását.

– Felsőszentivánról több vállalkozótól, magánembertől kaptunk támogatást Krisztina részére. Minden alkalommal Budapestre kell vinnünk őt, ha versenyre megy, de nem csak az utazási költség van, hanem minden alkalommal hozzá kell járulni a versenyhez – mondta Olasz Józsefné, Krisztina anyukája. 

Vörös Szilárd polgármester hírportálunknak elmondta, hogy figyelemmel kísérték Olasz Krisztina felkészülését és a család terhein szerettek volna enyhíteni a jótékonysági felhívással, melyre a helyi vállalkozók és magánszemélyek pénzbeli adománnyal válaszoltak.

Györök Zoltán, a Rotary Club Baja elnöke átadta a 100 ezer forintos jelképes támogatást Olasz Józsefnének, Krisztina anyukájának 
Fotós: Márton Anna

Olasz Krisztina komoly jövőbeni célokat tűzött ki szakmai vezetőivel, így akár részt vehet a 2023-as Berlini Speciális Olimpián.

Az elmúlt hétvégén Judo Fesztiválon vett részt Olasz Krisztina Svájcban, a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség tagjaként. A Speciális Olimpiai Szövetség által megrendezett nemzetközi versenyen 15 ország több, mint 200 versenyzője vett részt.

– Nem csak versenyek voltak, de speciális képzéseket is kaptunk mi, edzők, hogy a kata-versenyzésben a fogyatékkal élő gyerekek hogyan tudnak bekapcsolódni. A csapatversenyeken mindenki érmet, illetve szalagot kapott. Krisztina csapatversenyben második helyezést ért el, illetve egyéniben is második helyen zárt a versenyt, négy mérkőzés után. Nagyon szépen fejlődik Krisztina, bár még nincsenek mögötte évek, mert fiatal. Nagyon nagy fejlődésen ment keresztül ahhoz, hogy eddig eljuthatott – tájékoztatott Csete Margit edző. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában