Labdarúgás

2022.10.30. 08:03

Hatalmas győzelmet aratott a Kiskunfélegyháza a Tiszakécske II felett - galériával

A megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 10. fordulójában a Kiskunfélegyháza a Tiszakécskei LC II csapatát fogadta. A találkozó előtt sokan szoros mérkőzésre számítottak, de nem így történt.

Szentirmay Tamás

Nem szerzett gólt a Tiszakécske.

Fotó: Szentirmay Tamás

Villámrajtot vett a hazai csapat, mert már a 3. percben a vendégek hálójába került a labda. Valkai hosszú labdával indította a jobb oldalon Makányt, aki Baráth mellett a bal alsó sarokba lőtt 1-0. Mindössze öt percet kellett várni az újabb félegyházi találatra. Ezúttal is a jobb oldalon futott a hazai támadás, amit Erős vezetett, lefutotta védőjét, és kilőtte a bal alsó sarkot 2-0. A 17. percben jobb oldali szöglet után Nagy Viktor fejelt a bal felső sarokba 3-0. A 21. percben Nemesvári a bal oldalon levitte a labdát az alapvonalig, ahonnan középre gurított, Nagy Viktor jókor érkezett és a kapuba lőtt 4-0. A 28. percben Erős a saját térfeléről indulva nagy vágtát vágott ki a jobb oldalon beadott, de Nemesvári Baráthba lőtte a labdát. A 32. percben Erős lövését a léc alól ütötte szögletre a kécskei kapus. A sarokrúgás után Valkai fejelt a bal felső sarokba 5-0. A 35. percben Erős futtából leadott lövése a jobb kapufáról vágódott vissza a mezőnybe.

A második félidő ott folytatódott, ahol az első abbamaradt. A Kiskunfélegyháza támadott, a Tiszakécske próbált védekezni, de kevés sikerrel. Az 56. percben Nagy Dávid 22 méterről Hoffmannt találta el, akiről a labda a hálóba pattant. 6-0. 

A 70. percben Erős a jobb oldalról középre adta a labdát, Kurgyis jó helyen állt és öt méterről a kapuba lőtt 7-0. 

Három perccel később egy előre vágott labdára Kurgyis és Horváth ugrott fel, az előbbinél maradt a játékszer, a tizenegyes pont magasságában átemelte a kapujából kijövő Baráth felett a labdát 8-0. A 80. percben ismét a fiatal Kurgyis játszotta a főszerepet, a tizenhatoson belül szabálytalankodtak vele szemben, amiért a játékvezető a tizenegyes pontra mutatott. A büntetőt a sértett végezte el, lövését Baráth kivédte, de a labda visszapattant hozzá, és másodszorra már nem hibázott 9-0. A 86. percben Erős lőtt kapura, de egy védőről vissza pattant hozzá a labda, és ekkor már eredményes volt 10-0.

Ezen a találkozón a Tiszakécske teljesen alárendelt szerepet játszott, a Kiskunfélegyháza ilyen arányban is megérdemelten nyert.

Némedi Norbert, a Kiskunfélegyháza játékosa: – Azt gondolom, hogy a mai napon minden összejött nekünk, talán még olyan dolgokból is pozitívan jöttünk ki, ami sokszor nem is sikerül egy-egy csapatnak a mérkőzés folyamán. Ettől függetlenül nagy területeink voltak, azokat elég jól be tudtuk játszani, emiatt rengetegszer az ellenfél mögé tudtunk jutni. A helyzetkihasználásunk extra volt. Annak nagyon örülök, a végeredménytől függetlenül, hogy mind a két félidőt ugyan olyan mentalitással végig tudtuk játszani. A mai napon volt ekkora különbség a két csapat között, de abban is biztos vagyok, hogy ha tízszer lejátszanánk a találkozót, abból hét-nyolc alkalommal biztosan nagyon szoros eredmény születne. Vannak ilyenek a fociban, a Tiszakécskének sok sikert kívánok. A tavasszal találkozunk, de biztos vagyok abban, hogy az a találkozó merőben más lesz, mint amilyen a mostani volt.

Bagi Gábor, a Tiszakécske technikai vezetője: – A legegyszerűbb az lenne, ha azt mondanám, hogy ez van, de ez nem erről szól. A mai mérkőzést azzal lehetne jellemezni, hogy az egyik csapatnak minden összejött, amihez a másik nagyon szépen asszisztált. A másik csapatnak pedig semmi sem jött össze. Nem passzoltunk eleget, nem álltunk közel az ellenfélhez. A Kiskunfélegyházának szinte az összes lehetőségéből realizálódott a gól. Vannak ilyen napok, amikor az egyiknek minden összejön, a másiknak pedig semmi. Annyiban különbözik a profi, meg az amatőr bajnokság, hogy egy ilyen mérkőzés az amatőröket sokkal jobban megviseli. Reméljük, hogy a következő mérkőzésre ez egy jó folyamatot tud elindítani, mert arra nagyon nagy szükség lenne.

Kiskunfélegyháza–Tiszakécske LC II 10–0 (5–0)

Kiskunfélegyháza 100 néző, vezette: Mucsi Zsolt (Dobó Attila, Mígh Tamás).

Kiskunfélegyháza: Nagy Sz. (Kiss Cs 75.) – Szűcs, Nagy D. (Kurgyis 67.), Valkai, Erős, Nagy V. (Magony 46.), Ábel, Urbán, Szabó P. (Kanyó 46.), Nemesvári, Makány.

Tiszakécske II: Baráth – Benkó, Horváth A., Oberna, Klemenc, Káli, Tóth-Molnár, Tóth M., Tóth K. (Alberti 72.), Hoffmann, Szóláth. Technikai vezető: Bagi Gábor

Gólszerző: Makány 3., Erős 8., 86., Nagy V. 17., 21., Valkai 33., Nagy D. 56., Kurgyis 70., 73., 80.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában