Labdarúgás

2022.10.09. 07:00

Ajkán folytatja a szezont a Tiszakécske

A Merkantil Bank Ligában egy hét leforgása alatt már a harmadik fordulót rendezik. A Tiszakécskei LC idegenben szállhat harcba ezúttal a pontokért, a 11. körben az FC Ajka vendége lesz Visinka Ede csapata. A felek eddig ugyanannyi pontot gyűjtöttek, így küzdelmes találkozóra van kilátás.

Szentiramy Tamás

Fotó: Szentirmay Tamás

Sorozatban játsszák a mérkőzéseket a másodosztályú csapatok, ami ugyan megterhelő, de profi csapatokról van szó. Az előző fordulóban mind a két csapat, az Ajka és a Tiszakécske is vereséget szenvedett. Az Ajka Soroksáron nem tudott pontokat gyűjteni egy olyan ellenféllel szemben, melyet a Tiszakécske le tudott győzni már ebben a bajnokságban. A Tisza-parti kisváros csapata a Szegedtől szenvedett vereséget, ráadásul gyenge játékkal. 

Van tehát mit javítani mind két fél játékán ahhoz, hogy a vasárnapi találkozón jobban szerepeljenek. Legutóbb az előző bajnokság tavaszi fordulójában, a Tiszakécske 4–1 arányú győzelmet aratott az Ajka felett. Azóta azonban jelentős változások történtek a sárga-kékeknél, és mivel mind a két együttes elégé kiszámíthatatlan, ezért nem lehet megjósolni, hogy milyen eredmény fog születni. 

Az elmúlt hétközi fordulóban tiszakécskeiek egyik legjobb játékosa Winkler András volt, aki bár csereként állt be, de több alkalommal is kihasználta gyorsaságát és el tudta vinni a bal oldalon a labdát, amiből egy-két alkalommal lehetőség is adódott gólszerzésre.  Az Ajka elleni mérkőzés kapcsán a villámléptű szélső elmondta, bizakodva utaznak riválisukhoz.

– Megpróbálunk az ajkai mérkőzés előtt felfrissülni, regenerálódni, hogy minél jobban tudjunk játszani. A vasárnapi találkozón biztos, hogy maximálisan beleállunk a mérkőzésbe, és szenvedéllyel, akarással le is tudjuk győzni az Ajkát, ez nem kérdés – mondta Winkler. 
Visinka Ede vezetőedző nem örült a szerdai mérkőzés után. 

– Nagyon gyorsan össze kell szedni magunkat, mert itt van a nyakunkon az ajkai mérkőzés. Bízom benne, hogy vasárnap stabil teljesítményt tudunk nyújtani. Megnézzük azt, hogy ki az, aki egészséges, és megpróbálunk meglepetést okozni. Nincs verhetetlen csapat, összeállunk, felkészülünk arra a találkozóra, és abban bízom, hogy egy vereség után jön majd egy pozitív eredmény – nyilatkozta Visinka Ede vezetőedző. 

A találkozó vasárnap 17 órakor kezdődik az Ajkai Városi Sportcentrumban.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában