Futás

2022.09.10. 17:14

Vajda Zoltán második helyezést ért el a 100 kilométeres futásban Olaszországban

Hetedik alkalommal rendezték meg Olaszországban, pontosabban a szicíliai Bronteban az Etna Extreme 100 kilométeres futóversenyt, ahol Vajda Zoltán kecskeméti ultrafutó abszolút helyezésben a második helyet szerezte meg.

Szentirmay Tamás

Vajda Zoltán Olaszországban.

Fotó: Beküldött fotó

A táv egész pontosan 101 kilométer volt, melynek leküzdése során 2450 méter szintemelkedést is le kell gyűrni. Amint azt Vajda Zoltán elmondta, bár a környezet gyönyörű volt, mert a többségében olasz indulóknak, és neki, egyedüli magyarnak, az Etna vulkánikus hegyet kellett körbe kerülni, de az éjféli rajt miatt csak a táv utolsó 35 kilométerét látta nappali fényben. A verseny nehézsége ezen kívül még az volt, hogy minden emelkedő olyan volt, amit meg lehetett, és meg is kellett futni annak, aki jó eredményt akart elérni. Ez a Sapienzia menedékházhoz felvezető szakasznál, 57 és 70 kilométer között, több mint kétórás folyamatos felfelé futást jelentett 1300 méter szintemelkedéssel. Vajda Zoltán 9 óra 56 perc 33 másodperc alatt teljesítette a távot, ami a második helyet jelentette neki abszolút helyezésben, de korosztályában az 55-65 évesek között az első helyen végzett. A győztes olasz Rapisarda Carmelo mindössze hét perccel előzte meg. A táv érdekessége az volt, hogy a korábbi hat versenyen csak egy futónak sikerült 10 órán belüli idővel teljesíteni a távot, most pedig az olasz versenyzőnek és Vajda Zoltánnak is. A versenyen nyolc ország hetvenhárom ultrafutója indult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában