Atlétika / Galériával

2022.09.10. 12:33

Több mint ezren futottak Kiskunhalason

Immáron harmincadik alkalommal rendezték meg a Szüreti Utcai Futóversenyt Kiskunhalason. A kocogáson több mint ezren vettek részt pénteken, ahol halasi sikerek is születtek. Egészen a serdülő korosztálytól a szenior kategóriákig mindenki megmérettethette magát.

Földes Péter

Kicsik és nagyok együtt futottak a Szüreti Utcai Futóversenyen Kiskunhalason.

Fotó: Pozsgai Ákos

Már-már hagyománynak számít Kiskunhalason, hogy a Szüreti Fesztivál része a Szüreti Utcai Futóverseny is. Az idei évben már harmincadik alkalommal rendezték meg a futóversenyt, ahol a kisiskolásoktól, a nyugdíjas kategóriákig volt nevező. Több versenyszámban is kipróbálhatták magukat a résztvevők, ugyanis előbb két, majd nyolc kilométeres kocogásra került sor. A versenyt népszerűsítették külföldről érkező futók is, főként Szerbiából. Az eredményhirdetésen gazdára találtak a különböző díjak és elismerések.

A serdülő korosztály bajnoka lány kategóriában Varga Médea lett. A fiúknál Nagy Antal és Ale Patrik előtt Kaszap Imre Bence ért célba.

Az ifjúsági kategóriában Figura Márton harmadik, Bíró Csongor második, Tapodi Dániel pedig első helyezést ért el.

A felnőtt korosztályban a női kategóriában Mészáros Réka lett a harmadik, előtte Molnárné Patocskai Éva végzett, a bajnok pedig Papolczi Emília lett Budapestről. A férfiak mezőnyében Jerémiás Donáté lett a bronz, Nemanja Rajkovicé pedig az ezüstérem, az aranyat Kaposvári Noel vihette haza Soltvadkertre.

A negyven és ötvenkilenc éves korosztályban, a női versenyzők közül Weisz Csilla és Lázárné Tallér Anita előtt Tóth Gyöngyi lett a győztes. A férfiak mezőnyében Hajnal Kornél lett a bronzérmes, Kis Tibor pedig az ezüstérmes, az aranyérmet Patocskai Tamás kapta.

A szenior kategóriában Ciric Dragan a harmadik, Malagurszki Sándor pedig a második helyen ért célba, előttük Pénzváltó István bizonyult a legjobbnak Kecskemétről.

Az egyéni eredmények mellett az iskolákat is díjazták, ugyanis szinte minden általános és középiskola is ellátogatott a rendezvényre. A legtöbb résztvevőt adó iskolák is kaptak elismerést. A harmadik helyen a Fazekas Mihály Általános Iskola végzett hetvennégy fővel. Előttük a Központi Általános Iskola végzett száztizenkilenc diák felvonultatásával. A végső győztes pedig a Felsővárosi Általános Iskola lett, ahonnan százharmincöten futották le a két kilométert.

A felnőtt kategóriában harmadik helyen ért célba Jerémiás Donát, aki országos és nemzetközi versenyeken is vesz részt négyszáz és nyolcszáz méteres számokban is. Jerémiás Donát elégedetten értékelte futását. 

– Alapvetően nem annyira szokványos ilyenkor nyolc kilométert futni, ugyanis még tart a versenyszezon. A következő versenyidényre már elkezdtem az előalapozást mely kevesebb kemény edzést jelent. Ez a nyolc kilométer ez egy átlagos táv, amit szoktam futni. Már nagyon régóta, négy-öt éve résztvevője vagyok ennek a halasi futóversenynek. Abszolút megvagyok elégedve a helyezésemmel, ugyanis rosszabb eredményre számítottam. Az elvárás előzetesen magamhoz nézve az volt, hogy lendületesen végig tudjam futni, mely úgy gondolom egy lassabb kezdés után sikerült – zárta gondolatait Jerémiás Donát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában