Kosárlabda

2022.09.23. 21:49

Jól sikerült a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét bajnoki főpróbája

A szeptember 30-i férfi kosárlabda NB I.-es bajnoki rajtra készülő, így értelemszerűen a felkészülés hajrájába ért Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét a szintén az első osztályban szereplő Szegedet fogadták a bajnoki főpróbának minősíthető mérkőzésen. A kiélezett mérkőzést a hírös városiak nyerték.

Vincze Miklós

Fotó: Bús Csaba/archív-fotó

A mérkőzés elején egy szegedi kettes után Townes és Ivkovic tripláival ragadta magához a vezetést a Kecskemét, és lépett meg 6–2-re. Wittmann és Dramicanin is csatlakozott a társakhoz, és 14–5-re növelték az előnyt. A Tisza-partiak gyors két kettessel zárkóztak, amelyekre Karahodzics a büntetővonalról, majd a palánk alól is válaszolt, 18–9. A vendégek időkérése sem zökkentette ki a Forray-alakulatot, és még tovább hizlalták előnyüket, 25–9. Az etap utolsó perceiben feléledtek a szegediek, így 30–18-cal zárult az első tíz perc.

Gyors támadásokat vezettek a gárdák: a KTE-nél Wittmann és Ivkovic kosaraival tudták a kiharcolt fórt tartani, majd Townes labdaszerzésből robogott végig, és talált a gyűrűbe, 39–24. Kiss Dávid után újra Townes volt eredményes, így 43–24-nél időt kért a Szedeák. Eztán két gyors támadást vezettek a vendégek, Forray pedig magához rendelte fiait, 43–28. Az intelmek után új erőre kapott a Kecskemét, végül 51–36-tal vonulhattak pihenőre a csapatok.

Klobucar és Townes hármasokra rendre érkeztek szegedi válaszok, majd Karahodzics fordult be mesterien, 59–42. Gyűrték egymást a gárdák, őrizte magabiztos vezetését a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét. 

A negyed derekán Townes vétette észre magát egy csont nélküli trojkával, 63–47. Többször is közel került ebben az periódusban a húsz pontos differenciához a házigazda, a Tisza-partiak viszont derekasan küzdöttek, és 74–62-re tornázták fel magukat.

A záró felvonásban egy kettő plusz egyes akcióval bejött tíz egység alá a Szeged, 74–65. Kihagyott kecskeméti ziccerre jött egy gyors vendég kettes, 74–67-nél Forray Gábor időt kért, hogy rendezzék a sorokat. Ezt követően sem találta a ritmust a KTE, 75–73-ra módosult pillanatok alatt az eredmény, újra magához rendelte tanítványait a Kecskemét mestere. Townes lendült be, pontjainak köszönhetően újra sikerült bővebb előnyt kialakítania a hírös városiaknak, 81–73. A Tisza-parti gárda viszont nem tekintette lezártnak az összecsapást, és kellemetlen játékkal tartották magukat meccsben, 85–82. A végjátékban rendkívül izgalmasan alakult, Townes keze viszont nem remegett meg a kritikus pillanatokban, így 92–89-re megnyerték a hazaiak bajnoki főpróbát.

– Amíg kollektívan játszottunk, addig egyértelműen a mi kezünkben volt a mérkőzés – értékelt a lefújást követően Forray Gábor, a kecskemétiek mestere. – Amint ez megváltozott, akkor visszajött a Szeged a mérkőzésbe. Időkérés után sikerült megint kiépítenünk egy nagyobb előnyt, ekkor ismét csapatként működtünk. A végjátékban voltak hibák, eladott labdák, amelyek miatt szoros lett ismét a meccs, de úgy gondolom, hogy összességében megérdemelten nyertünk. Külön örülök, hogy a fiatalok nagyon hasznos, tartalommal teli perceket tudtak produkálni. Sok tanulsága van a mai meccsnek, meg fogjuk beszélni, hogy miket kell még kijavítani a bajnoki rajtra. Sok sikert kívánunk a szegedieknek a következő szezonra. Mi pedig készülünk gőzerővel a jövő heti, pénteki nyitányra, amelyet hazai pályán vívunk majd a Nyíregyháza ellen 18 órától.

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét–Naturtex-SZTE Szedeák 92–89 (30–18, 21–18, 23–26, 18–27)

A kecskeméti pontszerzők: Townes 32/18, Ivkovic 6/6, Karadhodzics 9, Kucsera 2, Dramicanin 8/6, Kiss Dávid 8, Borisov 15/3, Wittmann 7/3, Klobucar 5/3.

A kecskemétiek számára a bajnokság szeptember 30-án, pénteken 18 órakor kezdődik meg a Nyíregyháza elleni hazai mérkőzéssel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában