Kerékpár

2022.07.07. 14:04

Nemzetközi versenyekre készül a kecskeméti alapítású MKB Cycling Team

A hírös városi alapítású MKB Cycling Team megannyi kategóriában indított versenyzőt az országos bajnokságon. Értek el szép eredményeket, érték csalódások őket, de sem ünnepelni, sem bánkódni nincs idő, közelegnek az újabb kihívások.

Vincze Miklós

Szöllőssy Ádám (jobb szélen) harmadik helyen ért célba

Fotó: Beküldött fotó

– Már látjuk a fényt az alagút végén – jelentette ki Sáfár Tamás, az MKB Bank Cycling Team csapatigazgatója, amikor az országos bajnokságot értékelte, és a következő nagy versenyekről beszélt. A V4-re, a Székely Körversenyre és a One Belt One Road világkupára ugyanis úgy tűnik, hogy végre minden versenyző egészséges lesz, és a csapat a legjobb egységet tudja kiállítani, a legjobb formáját tudja hozni.

Az országos bajnokságról szólt az elmúlt hét az országúti kerékpárosoknál, akik időfutamon és a mezőnyversenyben vettek részt. 

Az ob az év legfontosabb versenye minden korosztályban, nem csak itthon, de külföldön is. Ilyenkor hazatérnek anyaországukba a nemzetközi csapatokban tekerő bringások is, hogy beszálljanak a nemzeti színű trikóért zajló küzdelembe.

Az MKB Bank Cycling Team kerékpárosai U17, U19, U23, valamint Elit kategóriában képviselték a csapatot, illetve Kecskemétet. Megannyi szép eredmény született, a 3. helytől a 10. helyig szinte az összes lehetséges pozíciót megszerezték. Az időfutam OB-n Wermeser Zsombor paralimpikon volt a kecskeméti alapítású csapat legjobbja. Az Elit kategóriában induló kerékpáros 39 kilométeren 48 km/h fölötti átlagot hajtva a 4. helyet szerezte meg, beférkőzve a profik és az időfutam specialisták közé. Már ekkor látszott, hogy jó formában van, és hogy remek eredményt érhet el a Pannonhalmán megrendezett mezőny ob-n.

– Erre a versenyre készültünk egész évben – utalt a viadal jelentőségére Sáfár Tamás csapatigazgató. – Minden mesébe illően alakult, az elmenésbe bekerült a két legjobb formában lévő versenyzőnk, Wermeser Zsombor és Fejes Gábor. Mindketten nyertek már bajnokságot, tempómenésben a magyar mezőnyben is kimagaslónak számítanak. 

Azonban az álom csak 60 kilométerig tartott. Ekkor történt egy sajnálatos baleset, egy idős autós a rendőri figyelmeztetés ellenére az ötfős csoport elé hajtott. 

Négyen buktak, köztük a mi két bringásunk is feladni kényszerült a versenyt. Abban a pillanatban több hónap nagy lelkesedéssel végzett munkája, anyagi ráfordítása esett kútba, vagyis a füves árokba. De nem sokáig bánkódhattunk és nézegethettük az összetört bringákat, mert két nap múlva már Tamásiban versenyeztünk az

U17-es és az U19-es sorral – idézte fel a csapatigazgató az édes és a keserű élményeket.
Jó hír, hogy Radics Milán több hónap után felépült, és újra erősíthette a mezőnyversenyen az MKB Bank Cycling Team öt fős U19-es csapatát. A srácok – Radics Milán, Dobai Dávid, Szöllőssy Ádám, Erdős Gergely és Mórocz Barnabás –  korukat meghazudtoló érettséggel versenyeztek. 

A jó csapatmunkának köszönhetően a második körben Szöllőssy Ádám három erős társával el tudott távolodni a mezőnytől, és ez az elmenés ért végül haza. Ádám a 3. helyen végzett. 

Végül az első hatba, kvázi a magyar válogatott utazókeretébe, két bringásunk is bekerül, Erdős Gergely ugyanis az 5. helyen ért be.

– Nagyon elégedett voltam a látottakkal, és nagyon-nagyon boldog vagyok, hogy végre a hetek, sőt hónapok óta tartó pechsorozat véget érni látszott. Mindenki vett egy nagy levegőt, pihent pár napot, de a versenyszezon nem állt meg. Sőt. Nagyon komoly versenyek jönnek a következő időszakban – emelte ki a csapatigazgató.

Az MKB Bank Cycling Team meghívást kapott az ezen a hétvégén rajtoló V4 Országúti Kerékpárverseny mind a négy állomására, valamint az augusztus 8-13. között megrendezendő Székelyföldi Körversenyre (Tour of Szeklerland).
– Tavaly tanulni voltunk, az idén már szeretnénk megmutatni magunkat. Úgy tűnik, hogy a betegségek és a sérülések végre elmúltak, úgy érzem, a legerősebb kerettel és a jó formában tudunk a rajtvonalhoz állni a Székely Körön – beszélt a tervekről Sáfár Tamás.

Az U19-es sor pedig – amely jelen pillanatban az ország egyik legerősebb utánpótlás sora – , meghívást kapott az One Belt One Road világkupára, ahol a világ legjobb U19-es kerékpárosai indulnak. A verseny igazi kuriózuma, hogy két magyar csapat indul. Az egyik a magyar válogatott, a másik pedig az MKB Bank Cyclingt Team.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában