Parasport

2022.07.14. 13:03

Grünfelder Bence reménykedett a dobogóban

Grünfelder Bence harmadik helyet szerezte meg 100 méter pillangón a Helsinkiben rendezett ifjúsági játékokon.

Márton Anna

Grünfelder Bence és Vereczkei Zsolt

Fotó: Márton Anna

– Úgy érzem nagyon felkészültem a versenyre, hála ezért Pass Ferenc edzőmnek – mondta Grünfelder Bence. – Igazából titkon pillangón számítottam dobogóra és szerencsére ezt sikerült elérni. A sebességem mindig megfelelő, de technikailag szokott problémám lenni. Most mindent ki tudtam zárni és a versenyre tudtam koncentrálni, nem volt semmi gond. A verseny két napos volt, de mi hét napot tartózkodtunk kint. Minden nap edzettem. A kis csapat amivel kimehettem nagyon kellemes volt. Az egész verseny nagyon jó hangulatban zajlott.  A válogatott tagjai nagyon jól szerepeltek. 

Grünfelder Bence szülei mellett Vereczkei Zsolt háromszoros paralimpiai bajnoknak a lelki támogatást, Pass Ferencnek a felkészítést, valamint Bozár Attila masszőrnek a segítségét köszönte meg. Verczkei Zsolt elmondta, folyamatosan kapcsolatban vannak. 

– Felhívtam a figyelmét Bencének arra, hogy ez egy nagyon fontos verseny,  figyeljen az edző tanácsaira, tartsa be őket. Nagyon fontos volt, hogy jó időket ússzon, mert a jövőre nézve Soós Csaba kapitány mindig az időket figyeli, ennek függvénye hogy ki mikor mehet ki majd további nemzetközi versenyekre. Büszke vagyok Bencére.  A jövőre nézve reméljük, hogy egyre több ilyen komoly nemzetközi versenyen vesz részt. 

Jövőre Grünfelder Bence célja a Világbajnokság, amikor már lehet kvalifikálni a 2024-es Olimpiára. 

– Itthon néztük az élő közvetítést. Amikor a döntő volt, ott eltört azért a mécses – mondta Liptai Mónika, a versenyző édesanyja. – Nagyon jó futam volt, nagyon erősek voltak az ellenfelek és a harmadik helyért nagyon nagy csata folyt, szerencsére Bence jött ki belőle győztesen. Fantasztikus érzés volt. Nekünk az ad erőt, hogy látjuk azt, hogy Bencének ez mennyire fontos és nagyon akarja. Az úszás nálunk mindent felülír. Nekünk ez ad erőt, hogy látjuk, hogy ő ebben boldog. Sikerélménye van. És mi támogatjuk mindenben. Mi mellette állunk és biztosítunk minden tőlünk telhetőt ami ehhez szükséges. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában