Galériával

2022.06.06. 09:47

Küzdelmes meccsen győzte le a Bugac a Katonatelepet

A harminchat ponttal a hetedik helyen álló Bugac KSE a huszonhét ponttal tizenharmadik Katonatelepet fogadta a megyei harmadosztályú bajnokság Északi csoportjában, a 28. fordulóban. A végére egyre kiegyenlítettebbé váló, végig küzdelmes mérkőzést a hazai csapat nyerte.

Vincze Miklós

Fotó: Vincze Miklós

Csak egy-egy csere árválkodott mind a két kispadon, a két edzőnek tehát nem okozott fejtörést, hogy hogyan állítsa fel a csapatát. A 2. percben szabadrúgáshoz jutott a Bugac a kaputól 20 méterre, kicsit balra. A sok hiányzó miatt reaktivált Szabó Norbert állt a labda mögé, nagy lövést eresztett meg, a labda a felső lécről pattant vissza a mezőnybe. Néhány érintés után Deli Mihály elé került, aki szintén lőtt, az ő lövése a bal kapufát forgácsolta. A 7. percben Somogyi Szilveszter tört előre a jobb oldalon, majdnem az ötösig robogott, éles szögből leadott lövését nagy bravúrral védte Szatmári Zoltán. Határozott hazai fölény bontakozott ki, elsősorban Somogyi volt az, aki jobbról többször is megbontotta a vendégvédelmet. A 29. percben is ő tört előre a már ezen a találkozón bevettnek mondható koreográfia szerint, az alapvonal közeléből középre lőtt labdája ezúttal Csizmadia Csaba lábáról a kapuba pattant, 1–0. A 36. percben Somogyi a 16-os oldalvonaláról a változatosság kedvéért lőtt, a labda centiméterekkel kerülte el a hosszú sarkot. Egy percre rá Dömötör Sándor veszélyes szögletét követően Deli fejelt nem sokkal fölé. Nagy fölényben játszott a hazai csapat, a vendégek ugyanakkor higgadtan védekeztek. A 42. percben vezettek egy veszélyes kontrát, egy jobb oldali passz után Nyerges Gergő tette ki balra Csizmadiának, aki egyedül vezethette a kapusra, Petrovics Tamás azonban lókor lépett ki és menteni tudott. A 45. percben Somogyi szabadrúgást ívelhetett be, Dányi Péter 15 méterről adott le egy veszélyes fejest, a labda a keresztlécről pattant vissza.

A második játékrészben a küzdelem dominált, a kánikulai meleg ellenére derekasan gyűrték egymást a csapatok. A vendégek játéka Péntek József beállásával szervezettebbé vált. A 61. percben Somogyi lövését védte a vendégek kapusa, hét percre rá Bali-Hajagos tüzelt, ekkor is helyén volt a katonatelepi portás. Érezhetően nagyobb fokozatba kapcsolt a Katonatelep az egyenlítés érdekében, ziccereket nem tudtak ugyan kidolgozni, de kiegyenlítetté vált a játék, sok indítással próbálkoztak a vendégek, a legtöbbjüket les miatt állította meg az asszisztens. A 76. percben egy veszélyes hazai kontra végén Törteli László löketét mentette Szatmári. A 91. percben Kocsis Tamás iramodott meg a bal oldalon egy forintos labdával, Petrovics Tamás érzékelte a veszélyt, kiindult a kapujából, és miután Kocsis megkerülte, lerántotta a katonatelepi csatárt. Nem is reklamált, amikor a faultért piros lapot kapott. Az időn túli szabadrúgást a kaputól negyven méterre végezhették el a vendégek. Balla Krisztián állt a labda mögé, és alighanem arra számított, hogy a vészkapus nincs még bemelegedve, ugyanis kapura ívelt. Nem is számított rosszul, a bal felső sarok felé tartó labdája azonban a keresztlécet találta el.

Megérdemelten győzött a főleg az első félidőben sok helyzetet kidolgozó hazai gárda, de dicséret illeti a vendégeket is, akik az utolsó pillanatig küzdöttek az egyenlítés érdekében. Az pedig, hogy két, cserével alig rendelkező csapat ilyen tempóban és erőbedobással küzdjön végig nyári melegben kilencven percet, mindenképpen megsüvegelendő teljesítmény.

Bálint Ernő: – Véleményem szerint ma két azonos képességű csapat találkozott, de a helyzetek és a játék képe alapján a hazai győzelem megérdemelt. Három kapufát is rúgtunk, az első játékrészben pedig négy nagy ziccerünk volt, ezek közül csak egyet tudtunk értékesíteni. Ami a csapatomat illeti, egy ilyen szezonban, ahol hétről hétre gondot okozott az, hogy meglesz-e a tizenegy ember a hétvégén, messzemenőkig meg vagyok elégedve a játékosok hozzáállásával és győzni akarásával. Mais jócskán elfáradtunk, de még fáradtan is akartak, mentek a rácok.

Márton Pál: – Nagy lendülettel kezdett a hazai csapat, voltak helyzetei is, mi az első ivószünetben rendeztük a sorainkat, azt követően voltak már kontráink, több veszélyes akciót tudtunk vezetni. A hazai vezetés ugyanakkor megérdemelt volt az első félidő után, hiszen sok helyzetet dolgoztak ki. Szimpatikus és jó futballt játszó csapat a Bugac, gratulálok nekik. A második játékrészben sokkal jobban tudtunk játszani, ugyanakkor büszke vagyok a srácokra, ugyanis egy tekintetben mi voltunk a nyerők ezen a meccsen, mégpedig a játékosok életkorát összeadva. Ehhez képest erőben, állóképességben, futómennyiségben felvettük a fiatalokkal a versenyt, emiatt gratulálok a saját csapatomnak is. Be kell rúgni a helyzeteket, és akkor nem vagyunk kellemes vendégek.

Bugac KSE–Katonatelepi SE 1–0 (1–0)

Bugac, 100 nőző, vezette: Tasnádi Dávid (Tóth Csaba, Barta Viktória)

Bugac: Petrovics – Híz, Dömötör (Törteli 70.), Árvai, Dányi, Somogyi, Deli, Erdélyi, Szabó N., Tajti, Bali-Hajagos. Edző: Bálint Ernő.

Katonatelep: Szatmári – Polyák, Homoki-Szabó, Kőrös, Kővári, Kocsis, Csizmadia, Balla, Marosvölgyi (Péntek 58.), Nyerges, Négyesi. Edző: Márton Pál.

Gól: Somogyi a 29. percben.

Sárga lap: Erdélyi 41. perc.

Kiállítva: Petrovics, 90. perc.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában