Labdarúgás / Galériával

2022.05.14. 21:53

Balotaszálláson úsztak el a Kecel bajnoki álmai

Rangadót rendeztek a megyei harmadosztály közép csoportjában, ahol a tabellán ötödik Balotaszállás fogadta a forduló előtt harmadik Kecel gárdáját. A vendégcsapatot büntetés sújtotta hetekkel ezelőtt, levontak tőlük öt pontot. A rangadó hatalmas csatát, hét gólt és hazai győzelmet hozott.

Földes Péter

Fotó: Földes Péter

Az már az első percekben látszódott, hogy nem egy unalmas párharcra van kilátás. Az első percekben Vincze Viktor kiugratása Schveitzer Milánt találta meg, aki okosan átemelte a kifutó kapus felett a labdát de Gébl Norbert tisztázott. Az ellentámadásból vezetést szerzett a Kecel. A balotai pálya előnyét használta ki a vendég gárda. Varga Ferenc dobott be melyet a megye egyből érkező Doszpod Tamás csúsztatott a hálóba 0-1. Nem tört össze a hazai csapat. 

A 19. percben egy középpályán történő labdaszerzés után Vásárhelyi Richárd tört nagy lendülettel kapura majd lőtt tizenhét méterről, és besurrant a jobb alsó sarokba 1-1. A folytatásban is fölényben maradtak a házigazdák. 

A 26. percben ezúttal a balotaiak használták ki pályájuk előnyét, Vásárhelyi nagy bedobását Schveitzer Milán a hosszú oldalon lőtte a kapuba. 2-1. Ezt követően felébredt a keceli csapat volt is lehetőségük, de gólt újfent a balota szerzett. Földes Péter jobb oldali szögletét Teremi Zoltán váltotta gólra a 38. percben 3-1. Az első félidő végéhez közeledve nyomott nagyon a vizitáló egylet. A 40. percben Sipos Martin kapott hatalmas labdát ám Szűcs Csaba nagyot védett és kiütötte a próbálkozást. 

A második félidőre egy teljesen másik Kecel jött ki a pályára az öltözőből. Többet birtokolták a labdát, ám sokáig nem tudtak kialakítani nagy lehetőséget Szűcs kapuja előtt. A 66. percben Vincze Gergőt látta szabálytalannak a játékvezető a büntető területen belül és a tizenegyes pontra mutatott. A labda mögé Prucser Zsolt állt, aki nagyon magabiztosan értékesítette a büntetőt. A labda jobbra, míg a kapus balra ment. Két perccel később Vágó Andor felívelése Kovácsot találta meg, aki kapásból tíz méterről ellőtte a labdát Szűcs kapus mellett, 3-3. A mérkőzés legszebb jelenete még hátra volt. A 72. percben Vásárhelyit buktatták negyvenöt méterre a keceli kaputól. Vincze Viktor állt a labda mögé és megrúgta a forduló gólját. A keceli kapus szemébe sütött a nap, így nem tudott hárítani, de természetesen nem szabad elvenni a rúgó érdemét sem, 4-3. Két perccel később Prucser lőtt kapura egy szabadrúgást húsz méterről, de néhány centit tévedett. A 86.percben a hazaiaknál pályára lépett egy éves kihagyásból Kaszap Attila és egyből remek szabadrúgással vetette magát észre. A folytatásban az eredmény nem változott. 

Mezei Csaba, a Balotaszállás edzője: Azt kértem a meccs előtt a fiúktól, amit néhány héttel ezelőtt az Akasztó ellen. Ugyanazt a nyíltszívű játékot, ugyanis akkor nagyon bejött. Ugyan a letámadás része nem jött be úgy, ahogy azt akartuk. Mondhatni jó ómen, aki vezetést szerez itt nálunk, az nagyon ritkán távozik a három ponttal. Ez így van nagyon régóta. Gratulálok a csapatomnak, ugyanis ismét egy hatalmas győzelmet arattunk. További sok sikert a keceli csapatnak. 

Doszpod Ferenc, a Kecel játékosa és edzője: – Jól kezdtünk tudtunk szerezni egy gólt, majd ezután érthetetlenül visszaesett a csapat. Nem tudtuk megtartani a labdát, hibákat követtünk el a védekezésben. Kaptunk három gólt az első félidőben és ott ment el a meccs. A második játékrészben, amikor elkezdtünk passzolni akkor működtek a dolgaink. Sajnos, ami eddig elkerült minket a rossz teljesítmények azok ma kijöttek. Zavart bennünket a kis pálya is ebben is biztos vagyok. Sajnos nagyon bánt, hogy öt pontot levontak tőlünk ezáltal elúszott a bajnokság. Sajnáljuk de azt gondolom, hogy a dobogó volt a cél a második helyre pedig oda fogunk tudni érni. 

Balotaszállás FC – Kecel FC II. 4-3 (3-1)
Balotaszállás, 120 néző, vezette: Kvala István (Aladics Tamás, Németh Zsolt Ferenc)
Balotaszállás FC: Szűcs Csaba – Vincze Viktor, Takács Sándor, Lőrincz István, Vincze Gergő, Nagy Dániel, Vásárhelyi Richárd, Földes Péter, Vincze Imre, Schveitzer Milán (Kaszap Attila 86.), Teremi Zoltán (Racsmán Szabolcs 75.) Edző. Mezei Csaba
Kecel FC: Tóth Tibor – Orcsik Norbert, Gébl Norbert, Vágó Andor, Pongrác Gábor (Kovács Norbert 46.), Prucser Zsolt, Hugyecz Péter (Doszpod Ferenc 74.), Bleszák Csaba, Sipos Jenő Martin, Doszpod Tamás, Varga Ferenc játékos edző. Dopszpod Ferenc
Gólok: Vásárhelyi 19., Schveitzer 26., Teremi 38., Vincze V. 72. illetve Doszpod T. 6., Prucser 66., Kovács N. 68. percben
Sárga lap: Vincze Gergő 20., Vincze Imre 90., illetve Vágó 51., Varga F. 59., Orcsik 87. percben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában