Labdarúgás/Galériával

2022.04.16. 20:11

Megérdemelten győzött a Majsa az SC Hírös-Ép vendégeként

A 6. helyen álló SC Hírös-Ép a képzeletbeli dobogó alsó fokán álló Kiskunmajsát fogadta a megyei másodosztályú bajnokság Északi csoportjában, a 18. fordulóban. A mérkőzést megérdemelten nyerte meg a vendégcsapat.

Vincze Miklós

Az SC Hírös-Ép nem tudott gólt lőni a mérkőzésen Fotó: Szentirmay Tamás

Nem volt kegyes kedvében húsvét szombatján a ladbarúgáshoz az időjárás, mindenesetre a Műkertvárosi Sportcentrumban a pályára kifutó csapatokat legalább eső nem, csak nedves fű fogadta. Igen határozott támadásokkal indított a Kiskunmajsa, és a külső szemlélő megfigyelését, miszerint majsai nyomással indult a találkozó, a hazai védő, Nagy Szabolcs is megerősítette: „Nagyon rajtunk vannak, figyeljünk oda!” – figyelmeztette játékostársait. A 13. percben egy előreívelt labdára Szikora rajtolt rá, a kilépő hazai kapus, Farkas mellett el is húzta a játékszert, ám aztán elcsúszott, és mivel felpattanás közben a kezével érintette a pettyest, a játékvezető lefújta az akciót. Három percre rá Háry tört előre, az ő dolgát is megkönnyítette, hogy a vendégvédő elcsúszott, Háry azonban némileg elhamarkodottan jobbal a bal sarok mellé tekert. 

Egy percre rá Horváth Zalán viharzott el a jobb oldalon, a végén a 16-osob belülre is betört, az 5-ös sarkán jött zavarba a vele szemben álló Kovács Kristóf láttán, végül lövésszerű beadással küldte el a labdát a kapu előtt. 

A 22. percben Csupity ívelt át a jobb oldalról, az oldalvonal mellől a kapu elé, a hosszú oldalra, Szikora visszafejelte középre a labdát, amit Gera pofozott a hálóba, 0–1. Három percre rá Parázs durrantott mellé középről, szabadrúgásból, majd harminc méterről. A 35. percben Szikora passzolt be balról Csorbához, aki 14 méterről, balról lőtt, a hosszú sarokra tartó labdát a kapus mentette. 

Egy percre rá a túloldalon Szász tört be balról a 16-osra, majd a hosszú sarok mellé bombázott. A félidő utolsó előtti percében egy előre vágott labdába a félpályánál helyezkedő Kiss Benedek csak belecsúsztatni tudott, Csorba megszerezte, és megindult vele a hazai kapu felé. Már a 16-oson járt, és csak a hazai kapussal állt szemben, amikor önzetlenül balra passzolt az érkező Szikora elé, akinek már csak az üres kapuba kellett behelyeznie a játékszert, 0–2. Pontosan ennyi volt a különbség a két csapat között az első játékrészben, bosszankodott levonulás közben a hazai Nagy Szabolcs.

A szünet után aztán már nem csak nedves talaj fogadta a két csapatot, hanem zuhogó eső. Az 52. percben Szikorát talpalták le a hazaiak, szabadrúgást végezhetett el a Majsa balról, 22 méterről. Csupity jobb felső sarokba tartó labdáját Farkas bravúrral hárította. A 60. percben Szikora ugratta ki Nagy Gábort a bal oldalon, ő levitte a labdát az alapvonali, középre adására érkezett ugyan Gera, irányítani azonban már nem tudta a lövését.

 Hat percre rá Szikora kapta a labdát középen, a 16-oson, letálalta balra, Csupitynak, aki megnézte a jobb felső sarkot, jobb belsővel lőtt is, a játékszer azonban a keresztlécről pattant vissza. 

Helyzetek ezt követően ritkán alakultak ki, bár mind a két csapat becsülettel dolgozott, becsülettel teljesített, a két kapust is dolgoztatták rendesen. A 83. percben a hazai Horváth megkapta a második sárgáját az egyébként a nehéz talaj ellenére sportszerű mérkőzésen. A játékosok annyit talán nem csúszkáltak, mint egy műkorcsolya Eb-n szoktak az indulók, viszont – számszerű kimutatások híján – valószínűsíthető, hogy többet estek. A 87. percben Rádóczi ment el a bal oldalon, középre lőtt labdájára Gera érkezett, és nem hibázott, 0–3. A 88. percben Csupity ívelését követően a léc alá tartott a labda, Farkas azonban menteni tudott. Újabb gól már nem esett, a két, végig nagyot küzdő csatáját ilyen arányban is megérdemelten nyerte meg a Kiskunmajsa.

Kitl Zoltán: – Magabiztosan vágtunk neki ennek a mérkőzésnek. A csapatom egységes, a csapaton belül jó a hangulat. Sajnálom, hogy ez ma eredményben nem mutatkozott meg, de az utóbbi hetek azt mutatják, hogy egyben vagyunk. Emelt fővel zárhatjuk a mai mérkőzést is. Nyílt sisakos meccs volt. A félidőben próbáltam változtatni, azaz a meccset két csatárral kezdtük, aztán három csatárral fejeztük be, de ezzel együtt sem jött össze az átütőerő a vendégek kapuja előtt, A kiállítás végleg megpecsételte a sorsunkat. Gratulálok a Kiskunmajsának, mert egy nagyon jó mérkőzést nyertek meg.

Kószó László: – Nagyon kulturált környezetben egy nagyon jó eredményt tudtunk elérni. Az első félidőben kétgólos vezetésre tettünk szert, a második játékrészben is voltak helyzeteink, de csak a legvégén sikerült a harmadikat begyűrni. Rengeteg problémával küszködünk, ahogy minden csapat egyébként, de ez most már zsinórban a harmadik vagy negyedik olyan mérkőzés, amikor dicséretesen jól játszottunk. A Hírös-Éptől egy kicsit tartottunk, mert tiszteletet parancsoló eredményeket értek el a közelmúltban. Borzasztóan csúszott ez a nagy méretű kecskeméti pálya, ehhez meglehetősen nehezen alkalmazkodtunk, de véleményem szerint a háromgólos különbség a látottak alapján megfelel a valóságnak.

SC Hírös-Ép Egyesület–Kiskunmajsai FC 0–3 (0–2)

Kecskemét, 60 néző, vezette: Tóth Róbert (Farkas Attila, Farkas László)

SC Hírös-Ép: Farkas – Kövecs, Kiss B., Nagy Sz. (Kitl 72.), Dani, Parázs, Hideg (Utasi 68.), Horváth Z. (Pánczél 46.), Szász, Horváth T. Játékos-edző: Kitl Zoltán

Kiskunmajsa: Kovács K. – Csorba, Nagy G., Plavsic (Gilicze 70.), Csikós, Csupity, Szikora, Gera, Rádóczi, Lukács, Ács. Edző: Kószó László.

Gól: Gera 22., 87., Szikora 44. perc.

Kiállítva: Horváth T., 83. perc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában