Labdarúgás / Galériával

2022.03.12. 19:29

Otthon tartotta mind a három pontot a Balotaszállás a Csengőd csapata ellen

Az egész megyében útnak indult a labda az elmúlt hétvégén. Nem volt ez másképp a megyei harmadosztály közép csoportjában sem. A második fordulóban már egyből rangadót is rendeztek, ugyanis a forduló előtt a hazaiak a hatodik, a vendégek pedig a tabella hetedik helyén tartózkodtak. Ahogy arra számítani lehetett parázs meccset láthattak a kilátogató szurkolók.

Földes Péter

Fotó: Földes Péter

Kissé tapogatózó játékkal kezdődött a csata. Mind a két csapat jól megszervezte a védekezését. Először a 12. minutumban hördült fel a nagy létszámú közönség, amikor is Petrezselyem került ziccerbe, ám a vendég kapus hárított. Ezt követően mezőnyjáték folyt a nem túl jó talajú pályán. Mind a két csapat távoli lövésekkel próbálkozott, ám komolyabb veszélyt nem jelentettek a kapura a kísérletek. A 20. percben aztán egy villámgyors kontrát követően Zorics szaladt el a baloldalon középre adására pedig Antal érkezett és előnyhöz juttatta a csengődi csapatot. A folytatásban is inkább a vendégek domináltak, ám a 36. percben egyenlíteni tudott a balotai egylet. Petrezselymet vágták fel a vizitálók kapujától jó harminc méterre. A szabadrúgást Teremi Zoltán – csapatkapitányhoz illően – csavarta fel a pettyest a pipába. 1-1. Nem telt el egy perc és ismét tapsolhatott a hazai szurkolótábor. Teremi tartotta meg jól a labdát, majd visszakészített Racsmánnak, aki bal lábbal tizenhat méterről kipókhálózta a csengődi kaput. 2-1. Az első félidő végén Oroszi lövése után mutatott be bravúrt a hazaiak portása, Szűcs Csaba. 

Forrás: Földes Péter

A második félidő elején a csengődi csapat ismét rákapcsolt. Voltak lehetőségeik is, de vagy a védők, vagy pedig a kapus hárított. Az 54. percben hárommá vált a differencia a két csapat között. Földes keresztlabdáját Vincze kezelte le, majd remekül centerezett a jobb oldalról, mely, mint egy svájci óra, pontosan érkezett Teremi fejére. Ezt követően is jobbára a vendégek támadtak, egy-egy kontrával pedig a hazaiak is eltudtak jutni a kapuig. A 71. percben a csereként beállt Pukansky lövése csattant a kapufán, ám a kipattanóra érkezett Antal, 3-2-re módosítva az állást. Két perccel később azonban minden eldőlt, egy labdaszerzést követően Teremi ugratta ki Petrezselymet, aki végigszaladt a kapuig és megszerezte csapata negyedik találatát. Ezt követően kisebb tömegjelenet alakult ki a gólszerző és a vendég védők között. A találkozó hajrájában nem alakult ki nagyobb helyzet. A hazaiak biztosan őrizték előnyüket, a csengődiek pedig nem bírtak megújulni. 

Mezei Csaba, a Balotaszállás vezetőedzője: – Az elmúlt héten nem tudtunk kiállni, soha nem volt még ilyen és nem is szeretnénk, hogy legyen. Sajnos sok hiányzónk volt, sok a sérült. A mai nap tudtuk, hogy nem lesz egy egyszerű meccs, hiszen Csengődön is megleptek minket. Nyertünk, ennek örülni kell. Helyenként jól játszottunk. Azt gondolom, hogy megtaláltuk az ideális arányt a fiatal és a rutinos játékosok között. Ezen az úton kell továbbmenni. 

Szabad Zoltán, a Csengőd technikai vezetője: – Először is gratulálni szeretnék az ellenfélnek, hiszen egy nagyon jó csapat. Az első félidőben megvoltak a lehetőségeink, hogy eldöntsük a mérkőzést, de sajnos ezek kimaradtak. Demoralizáló, amilyen gólokat ma kaptunk. Látatlanban biztos, hogy a forduló gólját szerezte meg a hazai csapatkapitány. A második félidőben is volt sanszunk, de sajnos idény eleji a formánk. Két játékost igazoltunk a tél folyamán Géderlakról, ha ők beleszoknak a játékba, akkor sokkal eredményesebbek leszünk. 

Balotaszállás FC – Csengőd SE 4-2 (2-1)
Balotaszállás FC: Szűcs – Vásárhelyi, Takács, Lőrincz, Vincze G., Földes, Teremi, Vincze I.(Temesvári 87.), Racsmán (Turu 55.), Petrezselyem (Nagy L. 83.), Vincze V. (Nádasdi 70.) vezetőedző: Mezei Csaba
Csengőd SE: Kiss – Vászon G.(Czere 78.), Oroszi, Széhn, Szili, Zorics (Vászon Z. 78.), Farkas (57.), Kovács, Nagy E. (Pukansky 55.), Antal, Lasztovicza technikai vezető: Szabad Zoltán
Gólok: Teremi 36., 54., Racsmán 37., Petrezselyem 73., illetve Antal 20., 71., percben
Sárga lap: Nagy E. 43. percben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában