Labdarúgás

2022.03.09. 10:26

Fontos siker után a Halit fogadja a TLC

A Merkantil Bank Liga hétvégi, 26. fordulójában a Tiszakécskei LC a Budafoki MTE-t fogadta. A hazaiak mindenképpen szerették volna begyűjteni a három pontot, csakúgy, mint ahogy azt az előző fordulóban tették.

Szentirmay Tamás

Volt ok az örömre vasárnap, ma este is szeretnék az élményt megismételni. Fotó: Szentirmay Tamás

A két rivális között, a találkozó előtt a tabellán mindössze egyetlen pont volt a különbség a tiszakécskeiek javára. A tiszakécskei játékosok természetesen úgy készültek, hogy begyűjtik mind a három pontot, és négy pontra növelik előnyüket a Budafok ellen. Ezt sikerült is megvalósítaniuk, sőt, ennél sokkal többet is, de ne szaladjunk a dolgok elébe. 

Az összecsapáson az első félidőben kiegyenlített játék folyt a pályán, bár az elején a vendégek többet birtokolták a labdát. A 20. percben Kovács Dávid közelről lőtt kapura, a labda egy védőn megpattant, Holczer már elmozdult a másik irányba, de bravúrral hárított. A 34. percben aztán megszerezte a vezetést a Kécske. Beliczky, aki nagyon sokat futott ezen a mérkőzésen, a bal oldalról adott be, Gyurján nagy lendülettel érkezett az ellenkező oldalról, és tíz méterről, kapásból a jobb felső léc alá rúgta a játékszert 1–0. Látványos és szép volt a találat. 

A második félidőben ismét lábra kapott a Budafok, de ez a lendület nem tartott sokáig, mert az irányítást átvette a Tiszakécske. Az 53. percben jobb oldali szöglet után Máté fejelt egy felső kapufát.

A vendégek is kialakítottak helyzeteket, de a hazai védelem jól állt a lábán. A 83. percben aztán eldőlt a mérkőzés, egy újabb szépségdíjas találattal. Kalmár a jobb oldalon felfutó Vachtlerhez fejelt, aki néhány lépés után kilőtte a jobb alsó sarkot 2–0. Nagyon fontos győzelmet aratott a Tisza-parti gárda, ez a siker ugyanis azt jelentette, hogy a Tiszakécske 216 nap után elkerült a kieső zónából, és a győzelemnek köszönhetően mindjárt három helyet előrelépve jelenleg a bennmaradást jelentő 15. helyen tanyázik a bajnoki tabellán. 

– Nagyon örülök a mai meccsnek és még inkább a fontos győzelemnek, a játékosaim igazi hősök, hat mérkőzésből négy győzelmet arattunk most tavasszal, ami egy óriási fegyvertény. Minden elismerésem az övék – értékelte a vasárnap délutáni találkozót Visinka Ede. – A Budafok az elmúlt évben még NB. I-es volt, néhány alkalommal ezt meg is villantották. De mi tudatosan játszottunk, türelmesen kivártuk azokat a lehetőségeket, amelyek adódtak és eltaláltuk a kapufát is. Szerencsére a félidőben vezettünk 1–0-ra. Igaz, a Budafoknak is volt egy-két veszélyes támadása, de azokat megúsztuk. A második félidőben rövid időre ránk erőszakolták az akaratukat, de a második gól után megnyugodtunk. Stabilak voltunk, és Holczer is jól védett. A lelátóról átjött a szurkolók lelkesedése, amit a játékosok is éreztek. Örülök, hogy győzelemmel tudtuk viszonozni a buzdításukat. Szerda délután is várjuk őket a Szombathely elleni találkozóra, mert velük együtt tudunk sikeresen és eredményesen játszani – tette hozzá a vezetőedző. – Ha sikerül a Budafok ellen tapasztalt lendületet ma estére átvinnünk, akkor ismét pontokat szerezhet a csapat – jelentette ki.

Ahogy a mester is utalt rá, nincs idő ünnepelni, hiszen szerda este egy újabb küzdelmes mérkőzés vár a Tiszakécskei LC-re. 

A Városi Sportcentrumban 18 órakor a jelenleg az 5. helyen álló Szombathelyi Haladást fogadják. A találkozóval kapcsolatban Vachtler Csaba, a Budafok elleni meccs egyik hőse azt nyilatkozta, hogy hazai pályán mindenképpen szeretnének nyerni, ezen dolgoznak. – A Haladás nagyon jó csapat, amit a helyezése is bizonyít, tele van fiatalokkal. Az utóbbi időben nem nagyon kaptak ki idegenben, de most két hazai mérkőzésükön is vereséget szenvedtek. Nehéz mérkőzés lesz, de abban bízom, hogy felfrissülünk a találkozóra, és megpróbálunk nyerni. Hosszú a keretünk, ha kell, akkor cserélünk, meglátjuk, hogy milyen állapotban lesznek a játékosok. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában