Kosárlabda

2022.02.28. 13:41

A Nagykőrös bírta jobban a végjátékot a TF ellen

A férfi NB I/B Piros csoportjában a fővárosba látogatott a 22. fordulóban a Nagykőrösi Sólymok, ahol a TF-BP vendégei voltak. Rendkívül izgalmas hajrában végül a vendégek örülhettek.

Nyitray András

Fotó: Hegedűs Márk

Kitűnően kezdett a Nagykőrös, hiszen már az első negyedben komoly előnyre tett szert (15–32). A folytatásban magához tért a TF, és elkezdett visszakapaszkodni, sikerült is 23–18-ra megnyerni a negyedet, de a vendégek így is magabiztosan vezettek (38–50). Fordulás után nagyon beindult a TF, a harmadik etapot nagy különbséggel el is veszítette a vendégcsapat 34–16-ra. A mindent eldöntő felvonásnak már a TF mehetett neki előnnyel (72–66). Amilyen pontgazdag volt eddig a pontig a mérkőzés, annyira megremegtek a kezek a negyedik negyedben, de ebből a Sólymok jött ki jól. A hajrában főleg a büntető vonalról estek már pontok, így a vendégek kettőpontos előnyre tettek szert. A TF-nek volt még egy meccslabdája, de Simon Balázs hárompontosa lejött, így 79–81-re a Nagykőrös nyert.

– Hatalmas energiákat mozgósítottunk az első félidőben, és tetemes előnybe kerültünk. Úgy gondoltuk, hogy a TF nem fogja bírni a nyomást és simábban nyerhetünk, de a hazaiak a hibáinknak is köszönhetően visszajöttek. A zónavédekezésünk abból a szempontból jól működött, hogy a TF nem talált be túl sokszor kintről. A végén kellett egy kis szerencse is, de sokat is tettünk a győzelemért, és sok segítséget kaptunk a szurkolóinktól – értékelt a lefújás után a Nagykőrös vezetőedzője, Kovács Sándor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában